reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Białko w moczu i szpital

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Jestem w 35tc 5d We wczorajszych badaniach krwi wyszło mi 17.40 mg/dl białka w moczu .
Miałam ciśnienie 140/90 , ale przy przyjęciu do
Szpitala ciśnienie spadło do 160/80 .
W szpitalu nie podają mi leków tylko dali mi taki dzbanek do którego mam oddawać mocz przez cała dobę .. ile mogą mnie trzymać w szpitalu ?

reklama
Jestem w 35tc 5d We wczorajszych badaniach krwi wyszło mi 17.40 mg/dl białka w moczu .
W szpitalu nie podają mi leków tylko dali mi taki dzbanek do którego mam oddawać mocz przez cała dobę .. ile mogą mnie trzymać w szpitalu ?
Mogą do porodu wszystko zależy od wyników

Hej, mnie zostawili do porodu. Trafiłam do szpitala w 34 tc a w 37 tc zadecydowali o cc. Również miałam problemy z ciśnieniem (dostawałam tabletki) oraz miałam dobowa zbiórkę moczu (mi wyszły małe braki białka przez co zalecono picie nutridrink i protifar). Dodam, że mimo zażywania tabletek (doszłam do 3x2) ciśnienie ciągle utrzymywalo się wysokie (140/80 - 160/100) 🤷‍♀️ a ja czułam się rewelacyjnie 😁

Miałam podobnie w ciąży ,trafiłam do szpitala w 33 tyg ciąży i pod koniec 35 tyg rozwiązali ciążę przez CC,przez 3 tyg codziennie oddawałam mocz do pojemnika i dostawałam leki na nadciśnienie

Dobrze ze jestes w szpitalu i beda mieli Cie pod kontrolą. Z bialkiem i cisnieniem nie ma zartow, zmienia sie czesto sytuacja w jeden dzien.
Ja zjawilam sie w szpitalu bo mialam skurcze, myslalam ze cos sie rozkreca, zbadali mocz, bialko, cisnienie wystrzelone ale unormowalo sie po kilku h wiec do domu i dobowa zbiorka moczu, nie zdazylam bo nad ranem bylam spowrotem na porodowce juz z rozpoczetym porodem i ze stanem przedrzucawkowym.
Robili Ci proby watrobowe rowniez razem z cala morfologią?

Dobrze ze jestes w szpitalu i beda mieli Cie pod kontrolą. Z bialkiem i cisnieniem nie ma zartow, zmienia sie czesto sytuacja w jeden dzien.
Ja zjawilam sie w szpitalu bo mialam skurcze, myslalam ze cos sie rozkreca, zbadali mocz, bialko, cisnienie wystrzelone ale unormowalo sie po kilku h wiec do domu i dobowa zbiorka moczu, nie zdazylam bo nad ranem bylam spowrotem na porodowce juz z rozpoczetym porodem i ze stanem przedrzucawkowym.
Robili Ci proby watrobowe rowniez razem z cala morfologią?
ja już w domu :) . Oddawałam mocz przez 2 dni do pojemnika ( dobowa zbiórka moczu ) wyszła okej , białka w moczu nie wykryto ( dziwne bardzo ponieważ w wynikach badań wcześniej je miałam ) ciśnienie miałam mierzone 3 razy dziennie było w normie i wypuścili mnie do domu z zaleceniami mierzenia ciśnienia 4 razy dziennie

reklama
ja już w domu :) . Oddawałam mocz przez 2 dni do pojemnika ( dobowa zbiórka moczu ) wyszła okej , białka w moczu nie wykryto ( dziwne bardzo ponieważ w wynikach badań wcześniej je miałam ) ciśnienie miałam mierzone 3 razy dziennie było w normie i wypuścili mnie do domu z zaleceniami mierzenia ciśnienia 4 razy dziennie
To dobra wiadomosc:) lepiej bylo skontrolowac i teraz spokojnie czekac na maluszka, jeszcze troche mu tam zostalo:)

Do góry