reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Białko w moczu i szpital

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Jestem w 35tc 5d We wczorajszych badaniach krwi wyszło mi 17.40 mg/dl białka w moczu .
Miałam ciśnienie 140/90 , ale przy przyjęciu do
Szpitala ciśnienie spadło do 160/80 .
W szpitalu nie podają mi leków tylko dali mi taki dzbanek do którego mam oddawać mocz przez cała dobę .. ile mogą mnie trzymać w szpitalu ?

reklama
Jestem w 35tc 5d We wczorajszych badaniach krwi wyszło mi 17.40 mg/dl białka w moczu .
W szpitalu nie podają mi leków tylko dali mi taki dzbanek do którego mam oddawać mocz przez cała dobę .. ile mogą mnie trzymać w szpitalu ?
Mogą do porodu wszystko zależy od wyników

Hej, mnie zostawili do porodu. Trafiłam do szpitala w 34 tc a w 37 tc zadecydowali o cc. Również miałam problemy z ciśnieniem (dostawałam tabletki) oraz miałam dobowa zbiórkę moczu (mi wyszły małe braki białka przez co zalecono picie nutridrink i protifar). Dodam, że mimo zażywania tabletek (doszłam do 3x2) ciśnienie ciągle utrzymywalo się wysokie (140/80 - 160/100) 🤷‍♀️ a ja czułam się rewelacyjnie 😁

Miałam podobnie w ciąży ,trafiłam do szpitala w 33 tyg ciąży i pod koniec 35 tyg rozwiązali ciążę przez CC,przez 3 tyg codziennie oddawałam mocz do pojemnika i dostawałam leki na nadciśnienie

Dobrze ze jestes w szpitalu i beda mieli Cie pod kontrolą. Z bialkiem i cisnieniem nie ma zartow, zmienia sie czesto sytuacja w jeden dzien.
Ja zjawilam sie w szpitalu bo mialam skurcze, myslalam ze cos sie rozkreca, zbadali mocz, bialko, cisnienie wystrzelone ale unormowalo sie po kilku h wiec do domu i dobowa zbiorka moczu, nie zdazylam bo nad ranem bylam spowrotem na porodowce juz z rozpoczetym porodem i ze stanem przedrzucawkowym.
Robili Ci proby watrobowe rowniez razem z cala morfologią?

Dobrze ze jestes w szpitalu i beda mieli Cie pod kontrolą. Z bialkiem i cisnieniem nie ma zartow, zmienia sie czesto sytuacja w jeden dzien.
Ja zjawilam sie w szpitalu bo mialam skurcze, myslalam ze cos sie rozkreca, zbadali mocz, bialko, cisnienie wystrzelone ale unormowalo sie po kilku h wiec do domu i dobowa zbiorka moczu, nie zdazylam bo nad ranem bylam spowrotem na porodowce juz z rozpoczetym porodem i ze stanem przedrzucawkowym.
Robili Ci proby watrobowe rowniez razem z cala morfologią?
ja już w domu :) . Oddawałam mocz przez 2 dni do pojemnika ( dobowa zbiórka moczu ) wyszła okej , białka w moczu nie wykryto ( dziwne bardzo ponieważ w wynikach badań wcześniej je miałam ) ciśnienie miałam mierzone 3 razy dziennie było w normie i wypuścili mnie do domu z zaleceniami mierzenia ciśnienia 4 razy dziennie

reklama
ja już w domu :) . Oddawałam mocz przez 2 dni do pojemnika ( dobowa zbiórka moczu ) wyszła okej , białka w moczu nie wykryto ( dziwne bardzo ponieważ w wynikach badań wcześniej je miałam ) ciśnienie miałam mierzone 3 razy dziennie było w normie i wypuścili mnie do domu z zaleceniami mierzenia ciśnienia 4 razy dziennie
To dobra wiadomosc:) lepiej bylo skontrolowac i teraz spokojnie czekac na maluszka, jeszcze troche mu tam zostalo:)

Do góry