reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Od 11.07.12 mocno ograniczam produkty mączne i pilnuję ilości węglowodanów (max. dziennie to 150g, ale na ogół jem ok. 100), kalorie oscylują w przedziale 1300-1700, do tego ćwiczenia (min. 10 minut bardzo intensywnego treningu). Schudłam już 3,6 kg. :-)
Pieczywko i ziemniaki to zguba! Ja się oduczyłam tego jeść i czuje się o niebo lepiej. Zamiast tego wafle ryżowe i samo mięsko z surówką.
Anetasaganowicz
Zaciekawiona BB
Latem zabójcze dla wagi są knedle mączno ziemniaczane - odradzam,
poszło mi na takim jedzonku 2 kg w górę i spalić nie było łatwo
poszło mi na takim jedzonku 2 kg w górę i spalić nie było łatwo
Olga Z
Zaciekawiona BB
Wg mnie to nie jest dobry pomysł, by wykreślać z menu produkty mączne czy ziemniaki. Może nie objadać się i nie wrzucac sobie na talerz do każdego obiadu tradycyjną, polską porcję ziemniorów ale od czasu do czasu warto pojeść ziemniaki, ponieważ nie zawierają tłuszczu, są niskokaloryczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Poczytajcie sobie tu: 5 właściwości ziemniaków, które dobrze wpływają na zdrowie - Galeria - Zdrowie & Fitness - WP.PL
A produkty mączne? Przerzucić się na mąkę pełnoziarnistą, ciemne pieczywo, razowe, pszenicę durum i będziecie chudły zdrowo!!
A produkty mączne? Przerzucić się na mąkę pełnoziarnistą, ciemne pieczywo, razowe, pszenicę durum i będziecie chudły zdrowo!!
walonienka
Aktywna w BB
dokładnie, ograniczając te produkty ( i jeszcze makaron) udało mi sie dość szybko schudnąć 6kg.
Ale dodatkowo zmniejszyłam ilość jedzonych serów żółtych i pleśniowych i czekolady oraz lodów.
Swoje żywienie oparłam na warzywach, owocach, rybach i chudych mięsach.
Działa a człowiek wcale się tak straszliwie nie męczy
Ale dodatkowo zmniejszyłam ilość jedzonych serów żółtych i pleśniowych i czekolady oraz lodów.
Swoje żywienie oparłam na warzywach, owocach, rybach i chudych mięsach.
Działa a człowiek wcale się tak straszliwie nie męczy
W moim przypadku przepis na szczupłą sylwetkę sprowadza się do skrótu: MJ, czy Mniej Jeść oczywiście nie u wszystkich to działa, ale tak czy inaczej należy do diety wprowadzić mnóstwo, mnóstwo warzyw Ostatnio szukałam przepisu na zieloną sałatkę i znalazłam taki brylancik Sałatka ze szpinakiem
Nie dość, że jest pyszna, to jeszcze ma mnóstwo żelaza. Co prawda nie najecie sie nią do syta, ale jako lekka kolacja jest rewelacyjna
Nie dość, że jest pyszna, to jeszcze ma mnóstwo żelaza. Co prawda nie najecie sie nią do syta, ale jako lekka kolacja jest rewelacyjna
Moze niekoniecznie polecalabym pszenice durum, poniewaz w tych produktach nie jest dokladnie sprecyzowane czy uzyto luskanych ziaren czy nie. Takze nie wiemy czy pszenica jest pelnoziarnista.
Ja kupuje makaron pelnoziarnisty - whole grain, widac roznice pomiedzy nim a durum ryz polecam brazowy, duzo kasz i naprawde mozna smacznie jesc.
Ziemniaczki tylko do zupki albo innych warzyw, nie polecam laczenia mieska z ziemniaczkami.
reklama
walonienka
Aktywna w BB
oj tak pieczywo, makaron, ziemniaki.
Wystarczy je odstawić albo zredukować w diecie , włączyć wiecej zieleniny i waga zacznie spadać :-)
Wystarczy je odstawić albo zredukować w diecie , włączyć wiecej zieleniny i waga zacznie spadać :-)