reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

Cześć. Dzisiaj zrobiłam betę i mam mieszane uczucia co do wyniku. Ostatni okres miałam 6 września więc wychodzi że to 5 tydzień i 2 dzień ciąży ale poziom bety 1641 w ogóle nie pasuje to do przedziału norm z badań. Zresztą te normy w ogóle są dziwne. Według nich w 2 tygodniu ciąży beta powinna być już powyżej 50 ale jakim cudem jak przeważnie wtedy jeszcze nie dochodzi do zapłodnienia? Czy te tygodnie na przedziale to właśnie od dnia zaplodnienia czy od ostatniej miesiączki?

Załączniki

• IMG_20241012_163444.jpg
    IMG_20241012_163444.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Cześć. Dzisiaj zrobiłam betę i mam mieszane uczucia co do wyniku. Ostatni okres miałam 6 września więc wychodzi że to 5 tydzień i 2 dzień ciąży ale poziom bety 1641 w ogóle nie pasuje to do przedziału norm z badań. Zresztą te normy w ogóle są dziwne. Według nich w 2 tygodniu ciąży beta powinna być już powyżej 50 ale jakim cudem jak przeważnie wtedy jeszcze nie dochodzi do zapłodnienia? Czy te tygodnie na przedziale to właśnie od dnia zaplodnienia czy od ostatniej miesiączki?
Tak, w tych normach ewidentnie chodzi o czas od zapłodnienia.
Poza tym, nie patrzymy ogólnie rzecz biorąc na te normy. Wystarczy, że owulacja Ci się trochę przesunęła albo do zagnieżdżenia doszło późno (bo przedział to 6-12 dni statystycznie, a dopiero od zagnieżdżenia rusza beta) i możesz mieć niższy wynik na tym etapie.
Jeśli się stresujesz bardzo, powtórz badanie po 48h i zobacz, czy przyrasta. A za około półtora tygodnia idź do ginekologa na USG. :)

Do góry