reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

Witam. 12.03.2022 beta 36437,2
14.03.2022 beta 49070,5
Powinien być 7tydzien 5dzien
Wydaje mi się że beta jest zbyt niska. Czy ktoś miał podobnie?

reklama
Beta nie jest wyznacznikiem wieku.
Wiek ciąży liczymy od ostatniej miesiaczki, umowilas sie juz do lekarza? Bo teraz to tylko usg jest ważne. Przyrosty juz nie są powyżej 66% a trochę mniej.

Na kalkulatorze przyrost wynosi 33%. Tydzień ciąży jakby zatrzymany na 6
Ale na jakiej podstawie sobie wyliczyłaś ze tydzien ciazy sie zatrzymał? Te normy w labo nie do końca się zgadzają. Beta teraz nie bedzie sie pokrywała nawet z wiekiem tygodnia. Widziałam, że wspomniałaś w innym poście ze wizytę masz na za tydzień także czekaj na wizytę u lekarza. Beta może być taka a na usg może być normalnie, bo teraz tylko obraz usg jest ważny niż badanie ze krwi. Bete się robi na początku by sprawdzić czy dobrze się rozwija (w sensie przyrost), a później po to są wizyty na usg by sprawdzić czy jest w porządku.

Ale na jakiej podstawie sobie wyliczyłaś ze tydzien ciazy sie zatrzymał? Te normy w labo nie do końca się zgadzają. Beta teraz nie bedzie sie pokrywała nawet z wiekiem tygodnia. Widziałam, że wspomniałaś w innym poście ze wizytę masz na za tydzień także czekaj na wizytę u lekarza. Beta może być taka a na usg może być normalnie, bo teraz tylko obraz usg jest ważny niż badanie ze krwi. Bete się robi na początku by sprawdzić czy dobrze się rozwija (w sensie przyrost), a później po to są wizyty na usg by sprawdzić czy jest w porządku.
Spanikowałam po silnych bólach brzucha. I sie przestraszyłam, że coś się stało, a właśnie do rozpiski z beta pasuje mi cały czas na 6tydzien i sie wystraszyłam. Pojde do lekarza to mam nadzieję że wszystko będzie ok

Spanikowałam po silnych bólach brzucha. I sie przestraszyłam, że coś się stało, a właśnie do rozpiski z beta pasuje mi cały czas na 6tydzien i sie wystraszyłam. Pojde do lekarza to mam nadzieję że wszystko będzie ok
To skoro takie silne bóle brzucha miałaś to powinnaś w pierwszej kolejności udać się na ip albo do lekarza a nie robić bete. Nie wiadomo co spowodowało ten ból, a tak to byś była zbadana i może jakiś lek byś dostała. Zawsze ale to zawsze jak coś Cię nie pokoi to jedz do lekarza na ip.

Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam betę. Wynik <2,0 mlU/ml. Owulacja była 26.04 - wtedy czułam ból w podbrzuszu. Z mężem współżyłam 25 oraz 27. W załączniku wynik. Czy może to oznaczać ciąże? :)

Załączniki

• EADA0CA2-AF5B-4B7D-9A5F-F1B03D760966.jpeg
    EADA0CA2-AF5B-4B7D-9A5F-F1B03D760966.jpeg
    55,4 KB · Wyświetleń: 55
Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam betę. Wynik <2,0 mlU/ml. Owulacja była 26.04 - wtedy czułam ból w podbrzuszu. Z mężem współżyłam 25 oraz 27. W załączniku wynik. Czy może to oznaczać ciąże? :)
obok masz normy.
Wynik oznacza brak ciąży.

Narazie ciąży brak

Miałaś monitoring, że wiesz że owulacja była 26 kwietnia? 🙂
Może za wcześnie zrobiłas bete

reklama
Narazie ciąży brak

Miałaś monitoring, że wiesz że owulacja była 26 kwietnia? 🙂
Może za wcześnie zrobiłas bete
Nie robiłam monitoringu, opierałam się na bólu, który zawsze lub czasami co 2 miesiąc pojawia mi się przy owulacji. 😊śluz był. Korzystam z dwóch kalendarzyków - dni płodne zaczynały się 22.04, kończyły się 28.04. 30.04 bardzo bolały mnie jajniki. Myślałam ze może wtedy było zagnieżdżenie. Współżylismy 18,19,21,23,25 oraz 27. Wiec powinnismy trafić na owulacje.
Nie ma co się poddawać, to dopiero drugi miesiąc starań. 😊

Do góry