reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

Nie robiłam monitoringu, opierałam się na bólu, który zawsze lub czasami co 2 miesiąc pojawia mi się przy owulacji. 😊śluz był. Korzystam z dwóch kalendarzyków - dni płodne zaczynały się 22.04, kończyły się 28.04. 30.04 bardzo bolały mnie jajniki. Myślałam ze może wtedy było zagnieżdżenie. Współżylismy 18,19,21,23,25 oraz 27. Wiec powinnismy trafić na owulacje.
Nie ma co się poddawać, to dopiero drugi miesiąc starań. 😊
No oczywiście 😁 owulacja mogła się przecisnąć chociażby o 1 dzień i jeszcze się nie zagnieździł zarodek.
Jestem w podobnej sytuacji bo po badaniu u gina wyszło, że owulację miałam albo 23 albo 24 kwietnia i od poniedziałku walczę żeby nie iść na betę bo jeszcze za wcześnie 🙄

reklama
No oczywiście 😁 owulacja mogła się przecisnąć chociażby o 1 dzień i jeszcze się nie zagnieździł zarodek.
Jestem w podobnej sytuacji bo po badaniu u gina wyszło, że owulację miałam albo 23 albo 24 kwietnia i od poniedziałku walczę żeby nie iść na betę bo jeszcze za wcześnie 🙄
Trzymam kciuki! ❤️

Cześć dziewczyny. Dziś zrobiłam betę. Wynik <2,0 mlU/ml. Owulacja była 26.04 - wtedy czułam ból w podbrzuszu. Z mężem współżyłam 25 oraz 27. W załączniku wynik. Czy może to oznaczać ciąże? :)
Czy to tak trudno porównać wynik z normami, które są podane obok?

Żaden ból nie jest wyznacznikiem owulacji. Może boleć przed, w trakcie lub po. A może boleć, a owu wcale nie ma.

Nie robiłam monitoringu, opierałam się na bólu, który zawsze lub czasami co 2 miesiąc pojawia mi się przy owulacji. 😊śluz był. Korzystam z dwóch kalendarzyków - dni płodne zaczynały się 22.04, kończyły się 28.04. 30.04 bardzo bolały mnie jajniki. Myślałam ze może wtedy było zagnieżdżenie. Współżylismy 18,19,21,23,25 oraz 27. Wiec powinnismy trafić na owulacje.
Nie ma co się poddawać, to dopiero drugi miesiąc starań. 😊
Mnie co miesiąc bolały jajniki i śluz niby też a mam wszystkie cykle bezowulacyjne.

Dziewczyny, nie wiem czy mogę tutaj, ale już nie mam siły szukać dalej. Zrobiłam dzisiaj betę i wyszła 32,50 mUI/ml. 2 lub 3 dzień spóźnia mi się okres, przy cyklach średnio 28/29 dni. Wpadłam w panikę bo według tabelek wychodzi, ze jest dosyć mała i oczywiście lawina myśli poszła w ruch, ale patrząc na normy laboratorium jest tak:
Kobiety ciężarne: w ng/ml
1 kwartał: 11.22 - 90
2 kwartał: 25.55 - 89.40
3 kwartał: 48.40 - 422.50
Dziwne te normy bardzo i zaczynam wariować.

Dziewczyny, nie wiem czy mogę tutaj, ale już nie mam siły szukać dalej. Zrobiłam dzisiaj betę i wyszła 32,50 mUI/ml. 2 lub 3 dzień spóźnia mi się okres, przy cyklach średnio 28/29 dni. Wpadłam w panikę bo według tabelek wychodzi, ze jest dosyć mała i oczywiście lawina myśli poszła w ruch, ale patrząc na normy laboratorium jest tak:
No jest ciąża wczesna

3tydzien tak około by był ale jeszcze musisz poczekać i się umówić do lekarza tak za 3tyg może będzie coś widać już

3tydzien tak około by był ale jeszcze musisz poczekać i się umówić do lekarza tak za 3tyg może będzie coś widać już
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Mi wlasnie te obliczenia nijak wychodza i stad strach, poniewaz stosunek, ktory mogl byc wlasnie tym byl 18 dni temu. Ostatnia miesiaczka rozpoczela sie 12 kwietnia. Stad wychodza mi 4 tygodnie i 2 dni, a beta wskazuje na mniej. W dodatku te normy laboratorium wskazuja widelki do 80.00 w drugim trymestrze, jak przeciez dziewczyny maja kilka tysiecy. Dopiero w poniedzialek moge powtorzyc bete a do tego czasu chyba osiwieje.

reklama
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Mi wlasnie te obliczenia nijak wychodza i stad strach, poniewaz stosunek, ktory mogl byc wlasnie tym byl 18 dni temu. Ostatnia miesiaczka rozpoczela sie 12 kwietnia. Stad wychodza mi 4 tygodnie i 2 dni, a beta wskazuje na mniej. W dodatku te normy laboratorium wskazuja widelki do 80.00 w drugim trymestrze, jak przeciez dziewczyny maja kilka tysiecy. Dopiero w poniedzialek moge powtorzyc bete a do tego czasu chyba osiwieje.
A nie masz możliwości zrobiebia w sobote? Aby był odstęp czasowy 48h? Wtedy lepiej ocenia się czy przyrost jest prawidłowy. Chyba ze zrobisz dwa razy jeszcze czyli w poniedziałek jak i w środę aby ocenić przyrost po 48h.
A na te widełki tez nie do końca patrz, bo beta nie określa wieku ciąży. U Ciebie wiadomo, że jest ciaza wczesna, dlatego zrob jeszcze jedna bete by sprawdzić czy ona rośnie.

Do góry