reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Martyna76

Fanka BB :)
Miasto
Gdańsk
Dzień dobry:)
Pierwszą betę zrobiłam w dniu okresu a koleją po 13 dniach.
28.04.2018 wynik 60
11.05.2018 wynik 1459
Czy beta przyrasta prawidłowo?
Nadmienię, że czuję się bardzo ciążowo.
Pozdrawiam :)

reklama
Nie patrz na normy bety bo te widełki mają naprawdę dużą rozpiętość. Do oceny tygodnia ciąży służy data ostatniej miesiączki a w późniejszym czasie usg. Ciąża może być młodsza, ale ten przyrost taki lichy trochę.
Dokładnie beta służy do przyrostow i potwierdzenia ciąży.A ciąże licza z miesiączki albo usg.
Tez na pierwszy rzut oka wydal mi sie mały a siedzialam trochę w tej becie na początku ciąży. No nic teraz pozostaje czekac na badanie :i byc dobrej mysli:-)
Dodam,że ja nie czulam sie ciążowo na początku i do połowy .

reklama
Jeśli beta ma co 2 dni przyrastać min 66% to:
28dc wynik 60
30 wynik 99
02 wynik 165
04 wynik 274
06 wynik 455
08 wynik 756
10 wynik 1255
Moj wynik 11 dnia wyniósł 1459 robiony o 7 rano.
Na postawie tych wyliczeń stwierdzam, że mój wynik jest prawidłowy :)

28dc wynik 60
30 wynik 99
02 wynik 165
04 wynik 274
06 wynik 455
08 wynik 756
10 wynik 1255
Wiem, że chciałabyś aby każdy napisał, że wszystko bedzie ok. Mamy już jakieś doświadczenia z oznaczeniem bety i Twój może i mieści się w normie, ale jest minimalny. Na samym początku ciąży beta przyrasta o wiele szybciej, nawet o ponad 100 %. Musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać do czwartku skoro nie masz mozliwości zbadania wcześniej bety.

Wcale nie chodzi mi aby ktoś mi napisał coś co nie jest prawdą.. Moje pytanie brzmiało czy moja beta jest prawidłowa.
Teraz sama do tego doszłam i jestem już spokojniejszy :)

Ja miałam badana w szpitalu w 9 tygodniu - 10 000 , po 48 h - 12 000, a tydzień wczesniej, czyli w 8 tygodniu na Usg był zarodek wielkości 1.3 cm. Z tą bhcg różnie bywa, nie zawsze jesy odrazu ogromna, skoro rośnie to powinno byc ok.

Dodam, ze wszystko było ok, a teraz dzidziuś ma już 2 miesiące. Wyczytałam wtedy, że niska bhcg jest częściej przy chłopcu, lekarz sie zasmial i nie potwierdził[emoji6] . U mnie akurat sie sprawdziło

Ja miałam badana w szpitalu w 9 tygodniu - 10 000 , po 48 h - 12 000, a tydzień wczesniej, czyli w 8 tygodniu na Usg był zarodek wielkości 1.3 cm. Z tą bhcg różnie bywa, nie zawsze jesy odrazu ogromna, skoro rośnie to powinno byc ok.

Dodam, ze wszystko było ok, a teraz dzidziuś ma już 2 miesiące. Wyczytałam wtedy, że niska bhcg jest częściej przy chłopcu, lekarz sie zasmial i nie potwierdził[emoji6] . U mnie akurat sie sprawdziło
To ja 12 tysiecy mialam w 6 tyg;) I synek.

28dc wynik 60
30 wynik 99
02 wynik 165
04 wynik 274
06 wynik 455
08 wynik 756
10 wynik 1255
Dobry jest przyrost.mialam mniej więcej to samo 476-815-1600 potem już lekarz nie kazał robić.czytalam różne opinie że niektórym szybko innym wolniej. Przy ciąży pozamacicznej myślę że by skakała dużo dużo mniej.

reklama
Do góry