reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Beta HCG

reklama
Mam nadzieje 😕😕wiem niepotrzebnie się stresuje ale ciężko
A jak zobaczysz pęcherzyk bez zarodka to się nie będziesz stresować? :D
Tak to normalne, że w poniedziałek nic nie było widać. To są milimetrowe wielkości. Dlatego mówią, żeby do lekarza iść 2-3 tygodnie po terminie miesiączki (tej, która nie przyszła), bo wtedy już wszystko widać.

Ja akurat o cp nie piszę, za to uważam, że biegnięcie do gina w 5tc to tylko stres, bo potem człowiek się zastanawia czy pęcherzyk jest pusty czy nie. Ja poczekałabym do 7tc i w swojej ciąży tyle czekałam. Sama w moim przypadku doczytałam, że przy cp po są plamienia i ból, więc jakby ból wystąpił to poszłabym na IP. Jeżeli nie, to poczekałabym na wizytę, na której będzie bijące serce.
Leżałam na sali z dziewczyną, której beta rosła idealnie, do kilku tys nawet dobiła, 0 krwawienia, nic, jedynie dziwne, że nie było pęcherzyka w macicy. I okazało się, że cp.

Martwię się właśnie jutro idę prywatnie zobaczymy czy coś pokaże
Dlatego warto iść zanim będzie nawet zarodek, po to tylko żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy a nie gdzieś indziej. Ja zawsze tak robiłam. Moje drugie i 3 poroenienie w smzasadzie nie wiadomo czy było cp czy biochem, bo właśnie w macicy nie było nic widać mimo bety już powyżej 1000. Ale zaczęła sama spadać i krwaiwenie przyszło na szczęście

Dlatego warto iść zanim będzie nawet zarodek, po to tylko żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy a nie gdzieś indziej. Ja zawsze tak robiłam. Moje drugie i 3 poroenienie w smzasadzie nie wiadomo czy było cp czy biochem, bo właśnie w macicy nie było nic widać mimo bety już powyżej 1000. Ale zaczęła sama spadać i krwaiwenie przyszło na szczęście
No ja miałam bete 789,40 i w pon lekarz nic nie zobaczył ale było to na NFZ i stary sprzęt zobaczymy jutro dziś beta 2300 🙁

reklama
Do góry