reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG

reklama
Mam nadzieje 😕😕wiem niepotrzebnie się stresuje ale ciężko
A jak zobaczysz pęcherzyk bez zarodka to się nie będziesz stresować? :D
Tak to normalne, że w poniedziałek nic nie było widać. To są milimetrowe wielkości. Dlatego mówią, żeby do lekarza iść 2-3 tygodnie po terminie miesiączki (tej, która nie przyszła), bo wtedy już wszystko widać.

Ja akurat o cp nie piszę, za to uważam, że biegnięcie do gina w 5tc to tylko stres, bo potem człowiek się zastanawia czy pęcherzyk jest pusty czy nie. Ja poczekałabym do 7tc i w swojej ciąży tyle czekałam. Sama w moim przypadku doczytałam, że przy cp po są plamienia i ból, więc jakby ból wystąpił to poszłabym na IP. Jeżeli nie, to poczekałabym na wizytę, na której będzie bijące serce.
Leżałam na sali z dziewczyną, której beta rosła idealnie, do kilku tys nawet dobiła, 0 krwawienia, nic, jedynie dziwne, że nie było pęcherzyka w macicy. I okazało się, że cp.

Martwię się właśnie jutro idę prywatnie zobaczymy czy coś pokaże
Dlatego warto iść zanim będzie nawet zarodek, po to tylko żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy a nie gdzieś indziej. Ja zawsze tak robiłam. Moje drugie i 3 poroenienie w smzasadzie nie wiadomo czy było cp czy biochem, bo właśnie w macicy nie było nic widać mimo bety już powyżej 1000. Ale zaczęła sama spadać i krwaiwenie przyszło na szczęście

Dlatego warto iść zanim będzie nawet zarodek, po to tylko żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy a nie gdzieś indziej. Ja zawsze tak robiłam. Moje drugie i 3 poroenienie w smzasadzie nie wiadomo czy było cp czy biochem, bo właśnie w macicy nie było nic widać mimo bety już powyżej 1000. Ale zaczęła sama spadać i krwaiwenie przyszło na szczęście
No ja miałam bete 789,40 i w pon lekarz nic nie zobaczył ale było to na NFZ i stary sprzęt zobaczymy jutro dziś beta 2300 🙁

reklama
Do góry