reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Weronika110

Początkująca w BB
Hej. Wykonywałam dziś beta hcg wyszło <1.2 gdzie norma to 5 ml. Za tydzień powinnam dostać okres w niedzielę. Czy jest jakaś szansa na ciążę? Bardzo się staramy o dzidziusia i mam nadzieję, że chociaż do zapłodnienia doszło.

reklama
Skoro jeszcze tydzień do okresu to wszystko bardzo możliwe, zarodek zagnieżdża się między 6-12 dniem po zapłodnieniu Wiec wszystko jak najbardziej może się jeszcze wydarzyć. Trzymam kciuki😘

Nie nie była potwierdzona monitoringiem a po owulacji jestem 6 dni, mam chyba obsesję na punkcie tej ciąży gdyż staramy się już trochę czasu i stąd pomysł na betę

No to był to głupi pomysł.
Do implantacji dochodzi od 6 do 12 dni po owulacji. Do tego organizm potrzebuje po niej ok 48h na wytworzenie odpowiedniego stężenia hormonu (każda beta startuje od zera). Łatwo więc policzyć, że najwcześniej beta może wyjść 8 dni po owulacji (a i to zdarza się bardzo rzadko, poleca się najwcześniej 10dpo badać). Ale też jeżeli do implantacji dojdzie później to również nic nie wyjdzie. Jedyne co mogłabyś zbadać to 7-8 dni po owulacji można zbadać progesteron i po nim zobaczy czy owulacja w ogóle się obyła

No to był to głupi pomysł.
Do implantacji dochodzi od 6 do 12 dni po owulacji. Do tego organizm potrzebuje po niej ok 48h na wytworzenie odpowiedniego stężenia hormonu (każda beta startuje od zera). Łatwo więc policzyć, że najwcześniej beta może wyjść 8 dni po owulacji (a i to zdarza się bardzo rzadko, poleca się najwcześniej 10dpo badać). Ale też jeżeli do implantacji dojdzie później to również nic nie wyjdzie. Jedyne co mogłabyś zbadać to 7-8 dni po owulacji można zbadać progesteron i po nim zobaczy czy owulacja w ogóle się obyła
Dobra, czyli betę wykonać mam najwcześniej 10dni po owulacji ? No bo ten wynik 1,2 to taki normalny wynik? Czy zwiastuje dobrze, bo czytając tutaj posty dziewczyny miały np. 0,2 czy też 0.5 betę

Dobra, czyli betę wykonać mam najwcześniej 10dni po owulacji ? No bo ten wynik 1,2 to taki normalny wynik? Czy zwiastuje dobrze, bo czytając tutaj posty dziewczyny miały np. 0,2 czy też 0.5 betę

Tak - wynik poniżej 5 zawsze oznacza brak ciąży (no chyba, że te 8dpo masz 4 to jest jakaś tam szansa że urośnie). Różnice w wynikach wynikają z ustawienia czułości aparatu. Zrób sobie za 4 dni (22.02) betę i progesteron to może coś więcej będzie można powiedzieć

Tak - wynik poniżej 5 zawsze oznacza brak ciąży (no chyba, że te 8dpo masz 4 to jest jakaś tam szansa że urośnie). Różnice w wynikach wynikają z ustawienia czułości aparatu. Zrób sobie za 4 dni (22.02) betę i progesteron to może coś więcej będzie można powiedzieć
Okej, dziękuję za wytłumaczenie

reklama
Do góry