reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Tak - wynik poniżej 5 zawsze oznacza brak ciąży (no chyba, że te 8dpo masz 4 to jest jakaś tam szansa że urośnie). Różnice w wynikach wynikają z ustawienia czułości aparatu. Zrób sobie za 4 dni (22.02) betę i progesteron to może coś więcej będzie można powiedzieć
A jeśli za te 4 dni zrobię test ciążowy to wynik byłby już prawdziwy że określi czy jest ciąża czy nie ?

reklama
A jeśli za te 4 dni zrobię test ciążowy to wynik byłby już prawdziwy że określi czy jest ciąża czy nie ?

I tak i nie - testy ciążowe są zwykle mniej czułe niż beta i nie wyłapią bety np. 5 czy 6 - a badanie krwi już tak. Dużo zależy też od samego testu jedne są mniej czułe, inne bardziej że nawet potrafią pokazać kreskę testową bez ciąży ;) . Dla przykładu poniżej mój test 14 dni po owulacji, beta z krwi 26

Testy ciazowe.jpg

Dodatkowo tak jak napisałam - jeżeli do implantacji jeszcze nie dojedzie bo będą na to jeszcze 2 dni to nic nie wyjdzie. Dlatego tak naprawdę ani testów, ani bety nie powinno się robić wcześniej niż 14-16 dpo

I tak i nie - testy ciążowe są zwykle mniej czułe niż beta i nie wyłapią bety np. 5 czy 6 - a badanie krwi już tak. Dużo zależy też od samego testu jedne są mniej czułe, inne bardziej że nawet potrafią pokazać kreskę testową bez ciąży ;) . Dla przykładu poniżej mój test 14 dni po owulacji, beta z krwi 26

Zobacz załącznik 1370860

Dodatkowo tak jak napisałam - jeżeli do implantacji jeszcze nie dojedzie bo będą na to jeszcze 2 dni to nic nie wyjdzie. Dlatego tak naprawdę ani testów, ani bety nie powinno się robić wcześniej niż 14-16 dpo
Rozumiem, no fakt widać kreskę lecz jest bladziutka. Ja jeszcze prześlę wyniki . Tutaj poza okresem ciąży od 0-2.7 . Mam nadzieję że jak zrobię za parę dni będzie ta upragniona ciąża .

Załączniki

• Screenshot_20220218-124137.png
    Screenshot_20220218-124137.png
    67,3 KB · Wyświetleń: 75
Rozumiem, no fakt widać kreskę lecz jest bladziutka. Ja jeszcze prześlę wyniki . Tutaj poza okresem ciąży od 0-2.7 . Mam nadzieję że jak zrobię za parę dni będzie ta upragniona ciąża .

Tak jak napisałam tak jest widocznie skalibrowany aparat w tym laboratorium. Ciąże zawsze uznajemy powyżej 5. U Ciebie wynik to mniej 1,2 = brak ciąży. Ale 6dpo nie ma żadnych szans by wyszła jakakolwiek beta. Czy będziesz w ciąży dopiero się okaże za max. 8 dni :)

Powodzenia :)

Do góry