reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Cześć dziewczyny, nie chcę tworzyć nowego tematu dlatego dopiszę się tutaj. 3 testy pozytywne (robione w dwa różne dni). Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 14 września. Dzisiaj zrobiłam badania, ewidentnie ciąża ale czy Waszym zdaniem wynik jest prawidłowy? Od kilku dni mam bóle podbrzusza (jakbym miała zaraz okres dostać) no i piersi też są bolące

Załączniki

• 9AEBCECC-673A-43AE-A2B2-3CA1B6691634.jpeg
    9AEBCECC-673A-43AE-A2B2-3CA1B6691634.jpeg
    55,9 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Cześć dziewczyny, nie chcę tworzyć nowego tematu dlatego dopiszę się tutaj. 3 testy pozytywne (robione w dwa różne dni). Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 14 września. Dzisiaj zrobiłam badania, ewidentnie ciąża ale czy Waszym zdaniem wynik jest prawidłowy? Od kilku dni mam bóle podbrzusza (jakbym miała zaraz okres dostać) no i piersi też są bolące
musisz powtórzyć betę po 48 h wtedy będzie wiadomo czy prawidłowo przyrasta , jednorazowy wynik mówi tylko że jesteś w ciąży

Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie beta HCG. Wyszlo mi w pt 8 października 1041 to był tydzień 4 i 1 dzień, dziś zrobiłam i jest 3818 tydzień 4 i 4 dni. Przyrost 150,2 procent. Sądziłam że to się już liczy jako tydzień 5, ale kumpele mówia że nadal 4. Normy są dla 4 tyg od 9.5 do 750. Dla 5 tyg od 217 do 7138. Boję się że to za duży przyrost i np zaśniad. Wizytę u ginekologa mam w środę. Przez tel powiedział mi że rzeczywiście szybko przyrasta. Że może duża ciąża, że zasniadowa zazwyczaj ma jeszcze większe przyrosty ale musi USG zrobić. Proszę pomóżcie. Bardzo się martwię. Czy macie. Jakieś doświadczenia w tym temacie
ciąża to nie matematyka , każdemu beta rośnie inaczej i na inne tępo przyrastania , w tej sytuacji liczy się jedynie obraz z usg

Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie beta HCG. Wyszlo mi w pt 8 października 1041 to był tydzień 4 i 1 dzień, dziś zrobiłam i jest 3818 tydzień 4 i 4 dni. Przyrost 150,2 procent. Sądziłam że to się już liczy jako tydzień 5, ale kumpele mówia że nadal 4. Normy są dla 4 tyg od 9.5 do 750. Dla 5 tyg od 217 do 7138. Boję się że to za duży przyrost i np zaśniad. Wizytę u ginekologa mam w środę. Przez tel powiedział mi że rzeczywiście szybko przyrasta. Że może duża ciąża, że zasniadowa zazwyczaj ma jeszcze większe przyrosty ale musi USG zrobić. Proszę pomóżcie. Bardzo się martwię. Czy macie. Jakieś doświadczenia w tym temacie
A miałaś monitoring owulacji? Jeżeli nie to wiek ciąży z om jest wartością orientacyjną. A owulacja mogła być wcześniej i ciąża faktycznie jest starsza.

Do góry