reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

Nie chce dodawać kolejnego tematu odnośnie bety, więc pozwolę sobie zapytać tutaj. Okres powinien być w zeszły piątek, nie przyszedł, więc w środę (8 września) zrobiłam betę. Wynik 4765. Dzisiaj oczywiście powtórzyłam, czekam na wynik. Jak myślicie, kiedy iść najlepiej do lekarza, żeby było już coś widać?
Mysle ze w przyszłym tygodniu możesz się umówić, będzie to mniej więcej 6 tc ,więc powinno być cos widać, przy regularnym.cyklu ,a beta jest już wysoka

reklama
Nie chce dodawać kolejnego tematu odnośnie bety, więc pozwolę sobie zapytać tutaj. Okres powinien być w zeszły piątek, nie przyszedł, więc w środę (8 września) zrobiłam betę. Wynik 4765. Dzisiaj oczywiście powtórzyłam, czekam na wynik. Jak myślicie, kiedy iść najlepiej do lekarza, żeby było już coś widać?
Przy becie ok 800-1000 widać zarodek. Przy wartości 10000 serduszko 🙂

Mysle ze w przyszłym tygodniu możesz się umówić, będzie to mniej więcej 6 tc ,więc powinno być cos widać, przy regularnym.cyklu ,a beta jest już wysoka
Mam wizytę na czwartek właśnie. Jestem po 4 poronieniach, wiem że może powinnam iść szybciej do lekarza, ale boję się rozczarowania... Przez tel ustaliłam z nim już zastrzyki z heparyny. Myślisz, że powinnam do czwartku sprawdzać betę co dwa dni?

Wynik dzisiejszej bety to 12230, nie mogę w to uwierzyć! Wizyta na czwartek umówiona, zastrzyki z heparyny wdrożone, zastanawiam się tylko, czy do czwartku sprawdzać betę co dwa dni 🤔
Przy takich wartościach beta już się nie podwaja i nie służy do oceny czy ciąża rozwija się prawidłowo. Teraz to już tylko obraz USG. Czekaj do wizyty i daj znać po ❤️

Czyli nie ma sensu biegać co dwa dni i sprawdzać betę? Dam znać na pewno! ❤❤
Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie beta HCG. Wyszlo mi w pt 8 października 1041 to był tydzień 4 i 1 dzień, dziś zrobiłam i jest 3818 tydzień 4 i 4 dni. Przyrost 150,2 procent. Sądziłam że to się już liczy jako tydzień 5, ale kumpele mówia że nadal 4. Normy są dla 4 tyg od 9.5 do 750. Dla 5 tyg od 217 do 7138. Boję się że to za duży przyrost i np zaśniad. Wizytę u ginekologa mam w środę. Przez tel powiedział mi że rzeczywiście szybko przyrasta. Że może duża ciąża, że zasniadowa zazwyczaj ma jeszcze większe przyrosty ale musi USG zrobić. Proszę pomóżcie. Bardzo się martwię. Czy macie. Jakieś doświadczenia w tym temacie

Ja w pierwszej ciąży umawiałam się wizytę jak miałam coś ponad 6000 betę, a w trzeciej jak byl wynik podobny do Twojego , ale czekałam na wizytę 1-2 tyg

Ja w pierwszej ciąży umawiałam się wizytę jak miałam coś ponad 6000 betę, a w trzeciej jak byl wynik podobny do Twojego , ale czekałam na wizytę 1-2 tyg
Ola a w którym Dniu mialas 6000? I czy było to ponad normę w wartościach referencyjnych

reklama
Do góry