reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

Z własnego doświadczenia radzę uciekać od lekarza, który straszy i który nie daje nam poczucia bezpieczeństwa w ciąży.
Pomyśl, że przez 9 miesięcy będziesz się użerać z takimi tekstami i po każdej wizycie będziesz się stresować...
Na szczęście to tylko rodzinny, który nie ma pojęcia a najwięcej ma do powiedzenia. U niego tylko betę robię. Wizytę u położnej mam już na 1 grudnia :) do piątku muszę wytrzymać jego opinii, mam nadzieję,że przy następnym wyniku się zdziwi i już więcej nie powie tak żadnej dziewczynie.

reklama
Znam ten ból, ostatnia miesiączka 1 październik. 26 zrobiłam betę bo wyszła mi jasna kreseczka na teście i beta wynosiła 10,87.... po dwóch dniach już 38 czyli przyrost jest. Dzwoniłam do mojego lekarza to powiedział ze mam się nie przejmować bo to może być bardzo wczesna ciąża. Najważniejszy jest przyrost. Pocieszam się tylko tym ze faktycznie ta ciąża była bardzo bardzo wczesna bo moje cykle były baaaaardzo nieregularne więc pewnie owulacja była około 20-21. Jutro idę na betę zobaczyć czy dalej rośnie, w między czasie robię testy żeby tylko upewnić się że kreseczki są coraz ciemniejsze (na szczęście są ❤️) Trzymam kciuki kochana i daj znać jak już coś więcej będziesz wiedzieć ☺️
Ja ostatnia @ miałam 7.10, moje cykle również były bardzo nieregularne. Zawsze trwały 30-35 dni, ale ostatnie 3 miesiace tylko 23-24 dni więc tak naprawdę sama nie wiem który to tydzień, aplikacja pokazuje 5, ale test elektroniczny pokazał 1+2, mam nadzieję,że to bardzo wczesna ciąża:)
Dziękuję i również trzymam mocno kciuki♥️rosnijcie zdrowo ♥️🥰

Ja ostatnia @ miałam 7.10, moje cykle również były bardzo nieregularne. Zawsze trwały 30-35 dni, ale ostatnie 3 miesiace tylko 23-24 dni więc tak naprawdę sama nie wiem który to tydzień, aplikacja pokazuje 5, ale test elektroniczny pokazał 1+2, mam nadzieję,że to bardzo wczesna ciąża:)
Dziękuję i również trzymam mocno kciuki♥️rosnijcie zdrowo ♥️🥰
Będzie dobrze ❤️ Dziś byłam na kolejnej becie, wyniki będą jutro 😊

No właśnie jestem po lekarzu, wszystko wygląda na to,że będzie..tzn jest ciąża. Endometrium przygotowane i grube. Beta dziś 551,3 a progesteron 34. I to że że przyrosty są różne , tzn między jednym a drugim wynikiem czasem mniej procent przyrostu,to nie jest powód do zmartwienia.

No właśnie jestem po lekarzu, wszystko wygląda na to,że będzie..tzn jest ciąża. Endometrium przygotowane i grube. Beta dziś 551,3 a progesteron 34. I to że że przyrosty są różne , tzn między jednym a drugim wynikiem czasem mniej procent przyrostu,to nie jest powód do zmartwienia.
Super!!! Bardzo się cieszę! Trzymam za Was kciuki! ❤️

reklama
Do góry