U mnie beta po 24 h (nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej ) wzrosła z 30 na 70 więc myślę, że przyrost jest ładnyZnam ten ból, ostatnia miesiączka 1 październik. 26 zrobiłam betę bo wyszła mi jasna kreseczka na teście i beta wynosiła 10,87.... po dwóch dniach już 38 czyli przyrost jest. Dzwoniłam do mojego lekarza to powiedział ze mam się nie przejmować bo to może być bardzo wczesna ciąża. Najważniejszy jest przyrost. Pocieszam się tylko tym ze faktycznie ta ciąża była bardzo bardzo wczesna bo moje cykle były baaaaardzo nieregularne więc pewnie owulacja była około 20-21. Jutro idę na betę zobaczyć czy dalej rośnie, w między czasie robię testy żeby tylko upewnić się że kreseczki są coraz ciemniejsze (na szczęście są ❤) Trzymam kciuki kochana i daj znać jak już coś więcej będziesz wiedzieć ☺
reklama
akinoM222
Fanka BB :)
Przyrost jest i to ponad 100% wiec jest dobrzeU mnie beta po 24 h (nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej ) wzrosła z 30 na 70 więc myślę, że przyrost jest ładny
Mam nadzieję, że będzie dobrzePrzyrost jest i to ponad 100% wiec jest dobrze
Madzia04071990
To lekarz rodzinny Niestety nie mieszkam w PL i tutaj betę tylko ze skierowaniem mogę zrobić, a on przez to,że nie widzi szans nie dal po 48h tylko po 72h ,powiedział że po tylu godzinach beta powinna być równa 0Przepraszam ale ten twój lekarz ma jakieś dziwne podejscie. Ja bym zmienila lekarza na twoim miejscu bo jak od początku tak ci gada to co będzie mówił później a Ty się nie potrzebnie stresujesz. Pojedyncza wartość o niczym nie świadczy tylko liczy się przyrost a wiadomo że po zagnieżdżeniu beta nie jest odrazy w tysiącach. Na początku musi byc ten moment że są niskie wartości.
Z córką moja beta w dniu miesiączki wynoszą 9.91 a z synem też w dniu miesieczki 47 oboje zdrowe i nigdy mi lekarka nie powiedziała że niska beta wręcz przeciwnie zawsze po pierwszym USG dawala mi zdj na którym tylko byl widoczny pęcherzyk i dodawała że to dla mnie abym się cieszyła.
Powtórz jutro badanie i zobaczysz jaki jest przyrost jak będzie ok to do gina umów się za jakieś dwa tygodnie bo prędzej nie będzie noc widac.
Powodzenia zobaczysz że będzie dobrze Lekarz nie potrzebnie cię stresuje
Mam nadzieję,że sie zdziwi.
A wizytę u położnej wyprosilam na 1 grudnia, chcieli zrobić termin dopiero w 12 tygodniu, bo tutaj nie uważają ciąży do 12 tygodnia
Plamien póki co nie mam, piersi wrażliwe,siusiam częściej niż zwykle wiec nadzieję nadal mam. Dziękuję
Magda8888
I tego się trzymajTo lekarz rodzinny Niestety nie mieszkam w PL i tutaj betę tylko ze skierowaniem mogę zrobić, a on przez to,że nie widzi szans nie dal po 48h tylko po 72h ,powiedział że po tylu godzinach beta powinna być równa 0
A wizytę u położnej wyprosilam na 1 grudnia, chcieli zrobić termin dopiero w 12 tygodniu, bo tutaj nie uważają ciąży do 12 tygodnia
Plamien póki co nie mam, piersi wrażliwe,siusiam częściej niż zwykle wiec nadzieję nadal mam. Dziękuję
Maskara to tym bardziej lekarz który nie ma pojęcia nie powinien się w tak drastyczny sposób wypowiadać że beta będzie 0 absolutnie nie ma podstaw do takiego myslenia. A robiłaś test ciążowy taki zwykły sikany....możesz zrobić dziś j jutro i jak będzie kreska mocniejsza to będziesz mieć pewność że bata rośnie i wynik będzie dobry.
Ciesz się ciąża i nie myśl że coś jest nie tak
akinoM222
Będzie dobrze ZobaczyszTo lekarz rodzinny Niestety nie mieszkam w PL i tutaj betę tylko ze skierowaniem mogę zrobić, a on przez to,że nie widzi szans nie dal po 48h tylko po 72h ,powiedział że po tylu godzinach beta powinna być równa 0
Madzia04071990
Nie testuje juz, ale moje pierwsze testy były cień cienia, później, mocniejsze kreski, elektroniczny pokazał 1+2 dlatego myślę,że Szkoda wydawać dalej pieniędzy. Już jutro będę powtarzać badanie, w piątek wynik to jakoś wytrzymam, nie chce się stresować na zapas, w domu mam dwójkę dzieci, które lepiej,żeby nie widziały po mnie,że coś jest nie takI tego się trzymaj
Maskara to tym bardziej lekarz który nie ma pojęcia nie powinien się w tak drastyczny sposób wypowiadać że beta będzie 0 absolutnie nie ma podstaw do takiego myslenia. A robiłaś test ciążowy taki zwykły sikany....możesz zrobić dziś j jutro i jak będzie kreska mocniejsza to będziesz mieć pewność że bata rośnie i wynik będzie dobry.
Ciesz się ciąża i nie myśl że coś jest nie tak
Niestety u mnie lekarz nie powinien się nazywać lekarzem
Madzia04071990
Mam taką nadziejęBędzie dobrze Zobaczysz
Magda8888
Będzie dobrze. Daj znać jak będzie wynikNie testuje juz, ale moje pierwsze testy były cień cienia, później, mocniejsze kreski, elektroniczny pokazał 1+2 dlatego myślę,że Szkoda wydawać dalej pieniędzy. Już jutro będę powtarzać badanie, w piątek wynik to jakoś wytrzymam, nie chce się stresować na zapas, w domu mam dwójkę dzieci, które lepiej,żeby nie widziały po mnie,że coś jest nie tak
Niestety u mnie lekarz nie powinien się nazywać lekarzem
reklama
Madzia04071990
Ok w piątek już z rana pójdę odebraćBędzie dobrze. Daj znać jak będzie wynik