reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Hairqueen

Zaciekawiona BB
Hej dziewczynki 💕.
Na teście dwie kreseczki w niedziele a
wykonalam dzisjaj badanie beta HCG i wyszło 52.60 jak to interpretować ?
W czwartek idę powtórzyć rano

reklama
Rozwiązanie
N
U mnie pierwsze USG w ciąży przypada na 11-14 TC jeśli się chodzi państwowo a kartę ciąży dostaje się ok 9tc bez żadnych badań, tylko na podstawie "nie mam miesiączki, test pozytywny". W wielu krajach tak jest.
Co do bety to też nigdy nie robiłam i spokojnie czekałam na wizyty
Od 1dnia ostatniej miesiaczki liczy sie zawsze...no ale u lekarza dokladniej Ci wyjdzie bo moze sie przesunela owulacja bo to różnie bywa... Najlepiej miedzy 6tyg a 7tyg isc do Ginekologa
Dziewczynki to moja pierwsza planowana od dawna ciaza powiedzcie mi jeszcze jak liczy się tygodnie ??? Od ostatniej miesiączki ?? W ogóle jestem zielona w temacie 😱

reklama
reklama
Od 1dnia ostatniej miesiaczki liczy sie zawsze...no ale u lekarza dokladniej Ci wyjdzie bo moze sie przesunela owulacja bo to różnie bywa... Najlepiej miedzy 6tyg a 7tyg isc do Ginekologa
Czyli teoretycznie jak mialam
Ostatnia miesiączkę 26 czerwca to w którym jestem tygodniu ? Bo z bety wychodzi co innego tu co innego już się sama pogubilam
A chxialabym być świadoma przed wizyta u lekarza chociaż na 99%

Do góry