reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Beta hcg - wzrost, spadek o wzrost...

reklama
Nie plamie, nic nie boli... Spadek to poronienie, ok, ale później wzrost? I to nie o kilka jednostek, a o prawie dwa tysiące 🤔
O niczym to nie świadczy … 😞
Tylko usg prawdę Ci powie … ale jak już był pęcherzyk żółtkowy to zaraz powinien się zarodek pojawić … oby wszystko zakończyło soe dobrze 😍

Hej dziewczyny, staramy się o dziecko już 8 lat. Dużo przeszłam, ciąża pozamaciczna, puste jajo i poronienie. Teraz spóźnia mi się okres już 5 dni ale test negatywny... Poszłam na betę i czekam na wynik ale obawiam się że nic dobrego mnie nie czeka.. może znacie takie przypadki, że test był negatywny a beta ok i wszystko dobrze się skończyło? Sorki ale jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu napisałam... Wybaczcie

Hej dziewczyny, staramy się o dziecko już 8 lat. Dużo przeszłam, ciąża pozamaciczna, puste jajo i poronienie. Teraz spóźnia mi się okres już 5 dni ale test negatywny... Poszłam na betę i czekam na wynik ale obawiam się że nic dobrego mnie nie czeka.. może znacie takie przypadki, że test był negatywny a beta ok i wszystko dobrze się skończyło? Sorki ale jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu napisałam... Wybaczcie
Jeśli się starasz, to poszukaj wątku staraczek 2023 :)
A wiesz moze kiedy miałaś owulację ? moze Ci się przesunęła?

Nie plamie, nic nie boli... Spadek to poronienie, ok, ale później wzrost? I to nie o kilka jednostek, a o prawie dwa tysiące 🤔
Betę wydziela pęcherzyk i dopóki poronienie nie nastąpi dopóty może beta wzrastać, ale takie jej spadki-wzrosty praktycznie wykluczają dobry scenariusz.

@Ollallaa chyba podjechałabym na ip. U Ciebie co prawda jest pęcherzyk, ale taka spadająca i rosnąca beta to też objaw cp. Czasem przy tym mamy coś niby pęcherzyk, a jednak to cp. Myślę że warto sprawdzić :)
Trzymam kciuki!

reklama
@Ollallaa chyba podjechałabym na ip. U Ciebie co prawda jest pęcherzyk, ale taka spadająca i rosnąca beta to też objaw cp. Czasem przy tym mamy coś niby pęcherzyk, a jednak to cp. Myślę że warto sprawdzić :)
Trzymam kciuki!
Też tak na początku myślałam, ale wtedy jest jakiś pozorny pęcherzyk w macicy, ale dziewczyna pisała, że już jest ciałko w pęcherzyku.

Do góry