reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg krwiak

Dziewczyny!
6+2 - puste jajo, lekarz każe zbadać betę.
Okazuje się, że przez tydzień nie przyrosła.
Ponowny pomiar - spada z 4200 na 3900.
Ok - czekam na kolejne już moje poronienie.
Dziś - wizyta u mojej pani doktor, umawiamy się na wizytę w szpitalu, ale robi jeszcze usg. A tam SERCE BIJE, SERCE!!!!!!!!!
Okazało się, że ciąża tydzień młodsza, a beta mogla minimalnie spaść przez KRWIAKA - wg pani dr. Nie slyszalam jednak o powodzeniu w ciazach ze spadajaca beta.
Dostałan Dupka i Luteinę.
Wiecie coś na temat krwiaków? Mój jest spory :)
Nawet nie wiecie, co ja dzisiaj przeżyłam..

reklama
Hmmm, pierwsze słyszę, żeby beta mogła spadać przy krwiaku, ale lekarzem nie jestem. Z jakiego poziomu spadała beta? Bo przy takim wynki jaki masz teraz to niemożliwe aby był zarodek i serce.

Hmmm, pierwsze słyszę, żeby beta mogła spadać przy krwiaku, ale lekarzem nie jestem. Z jakiego poziomu spadała beta? Bo przy takim wynki jaki masz teraz to niemożliwe aby był zarodek i serce.
3900 było w sobotę, w poniedziałek pojawiło się serce. Pani Doktor stwierdziła, że musiała w takim wypadku wzrosnąć. Serce bije jak najbardziej poprawnie, ale cały czas żyje w stresie, ze pójdę za 2 tygodnie i bić już nie będzie.

3900 było w sobotę, w poniedziałek pojawiło się serce. Pani Doktor stwierdziła, że musiała w takim wypadku wzrosnąć. Serce bije jak najbardziej poprawnie, ale cały czas żyje w stresie, ze pójdę za 2 tygodnie i bić już nie będzie.
Pisałaś, że przez tydzień nie wzrosła a później spada z 4200. Więc robiłaś ją jeszcze wcześniej? Nawet jeżeli w sobotę wynosiła 3900 to niemozliwe aby dzisiaj była w granicach powyżej 10000 bo dopiero wtedy widać zarodek o serduszku nie wspominając. Więc albo któryś z lekarzy ma kiepski sprzęt albo to jakaś pomylka w labie.

Pisałaś, że przez tydzień nie wzrosła a później spada z 4200. Więc robiłaś ją jeszcze wcześniej? Nawet jeżeli w sobotę wynosiła 3900 to niemozliwe aby dzisiaj była w granicach powyżej 10000 bo dopiero wtedy widać zarodek o serduszku nie wspominając. Więc albo któryś z lekarzy ma kiepski sprzęt albo to jakaś pomylka w labie.
Tak, na początku przyrastała pięknie, 3 krotnie, więc przestałam ją robić aż do sugestii pana dr, do którego trafiłam przypadkiem. Wizytę u mojej p. Dr, która prowadziła poprzednią ciążę, mialam i tak umowioną i ona pokazała mi zarodek i puściła bijące serduszko. Powiedziała, że nie potrafi wytłumaczyć tej spadajacej bety, bo na usg wszystko wygląda wzorowo...
Jedynie opóźnienie tydzień względem OM.
Może faktycznie chaotycznie to opisałam, przepraszam ;)

Dokładnie, tez bym jeszcze skosultowała to z inym lekarzem. Sytuacja co najmniej dziwna.

Słyszałam, że beta może delikatnie spaść przy ciąży bliźniaczej np, kiedy jeden zarodek nie przetrwa i zostaje wchłonięty przez drugi. To jest jedyny przypadek kiedy słyszałam o spadającej bacie mimo zdrowego zarodka z serduszkiem. ( mały spadek i później oczywiście prawidłowy wzrost) O krwiaku tez nigdy nie słyszałam, że może być przyczyna spadku bety 🤷🏻‍♀️

Słyszałam, że beta może delikatnie spaść przy ciąży bliźniaczej np, kiedy jeden zarodek nie przetrwa i zostaje wchłonięty przez drugi. To jest jedyny przypadek kiedy słyszałam o spadającej bacie mimo zdrowego zarodka z serduszkiem. ( mały spadek i później oczywiście prawidłowy wzrost) O krwiaku tez nigdy nie słyszałam, że może być przyczyna spadku bety 🤷🏻‍♀️
Potwierdzam. Też o tym słyszałam. Być może ciąża była bliźniacza, ale jeden bliźniak przestał się rozwijać i po prostu umarł. Wówczas beta może trochę spadać. Natomiast drugi ma się świetnie i beta powinna niedługo znowu zacząć rosnąć.

reklama
Do góry