Michalina93
Fanka BB :)
A może po prostu cuda się zdarzają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Być może, zobaczymy, co z tym się stanie za 2 tygodnie.A może po prostu cuda się zdarzają
Chyba w takich kategoriach na to patrzę, zobaczymy na wizycie za 2 tygodnie Ja spodziewam się obumarcia płodu, ale Pani Doktor mówi, że wszystko wygląda wzorowo. Również wspomniała o opcji z blizniakami, ale powiedziała, że przez krwiaka zaczęło się coś odklejać i zarodek mógł chwilowo stracić połączenie )A może po prostu cuda się zdarzają
Hm, ja akurat byłam u lekarza od razu po pozytywnym teście, ponieważ podczas ciąży muszę przyjmować leki z uwagi na poronienia nawykowe. Pierwsza wizyta to wiadomo, tylko ciążowe endometrium. Za 2 tygodnie - pusty pęcherzyk, za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem w wieku 5+6. Czy na którymś etapie więc nie powinien się ujawnić ten ,,drugi zarodek"? Ja się nie znam.Czemu nie wierzysz w opcje z bliźniakami? Wbrew pozorom to bardzo częsta sytuacja. Baaaardzo często jeden bliźniak obumiera i często nawet ciężarną nie wie, że była w ciąży bliźniaczej. Po prostu na pierwszą wizytę trafia, jak już został tylko jeden rozwijający się płód. O obumarłymi bliźniaku dowiaduje się, jeśli na USG trafia wcześniej niż np w 7 tygodniu (dużo kobiet dopiero po 7 tygodniu idzie na wizytę u lekarza i na pierwsze USG, bo nie widzi wcześniej sensu).
Być może nie udało mu się do końca zagnieździć? Nie ma zo gdybać myślęHm, ja akurat byłam u lekarza od razu po pozytywnym teście, ponieważ podczas ciąży muszę przyjmować leki z uwagi na poronienia nawykowe. Pierwsza wizyta to wiadomo, tylko ciążowe endometrium. Za 2 tygodnie - pusty pęcherzyk, za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem w wieku 5+6. Czy na którymś etapie więc nie powinien się ujawnić ten ,,drugi zarodek"? Ja się nie znam.
Poczekamy, zobaczymy, na pewno dam znać.Być może nie udało mu się do końca zagnieździć? Nie ma zo gdybać myślę
Autorko i jak sytuacja ?Poczekamy, zobaczymy, na pewno dam znać.
Sama jestem ciekawa.