reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg krwiak

reklama
A może po prostu cuda się zdarzają 😊
Być może, zobaczymy, co z tym się stanie za 2 tygodnie. :)
Sprawa jest o tyle ciekawa, że Pani Doktor stwierdziła, że wygląda to wzorowo, dała leki z powodu krwiaka i kontrola za 2 tygodnie. Najwyżej skończy się zabiegiem. :) Do innego lekarza nie idę - od 5 lat chodzę do tej samej pani dr, prowadziła moją pierwszą, bardzo trudną ciążę, więc ufam jej w 100%. :) Mam zastrzeżenia co do pierwszego lekarza, który stwierdził puste jajo płodowe, ale po prostu moja pani dr nie miała terminu i była to ,,przypadkowa" wizyta ;) Zobaczymy, co się z tym zarodkiem stanie, sama jestem ciekawa, spodziewam się raczej obumarcia. :)
PS O opcji z blizniakami też pani dr wspominała, ale średnio chce mi się w nią wierzyć :p

A może po prostu cuda się zdarzają 😊
Chyba w takich kategoriach na to patrzę, zobaczymy na wizycie za 2 tygodnie :) Ja spodziewam się obumarcia płodu, ale Pani Doktor mówi, że wszystko wygląda wzorowo. Również wspomniała o opcji z blizniakami, ale powiedziała, że przez krwiaka zaczęło się coś odklejać i zarodek mógł chwilowo stracić połączenie ;))
Do innego lekarza nie pójdę. Pani Dr udowodniła, prowadząc moją poprzednią ciąże (baaardzo trudną) i przeprowadzając super cc, że jest fachurą ;) Mam zastrzeżenia do pierwszego, przypadkowego, pana dr, który bez namysłu orzekł puste jajo, mimo ciałka żółtkowego. :)
Beta na tym etapie nie ma sensu - serce puka, już tylko usg.
No cóż, zobaczymy. W domu roczna córa, może się uda, może nie! :)
Byłam ciekawa, czy któraś dziewczyna miała taką sytuację - po prostu ;)
Poczekam cierpliwie na rozwój zdarzeń.
Chciałabym uniknąć szpitala, bo Jagienka na cycu, ale jak będzie trzeba, to będzie... ;)

Czemu nie wierzysz w opcje z bliźniakami? Wbrew pozorom to bardzo częsta sytuacja. Baaaardzo często jeden bliźniak obumiera i często nawet ciężarną nie wie, że była w ciąży bliźniaczej. Po prostu na pierwszą wizytę trafia, jak już został tylko jeden rozwijający się płód. O obumarłymi bliźniaku dowiaduje się, jeśli na USG trafia wcześniej niż np w 7 tygodniu (dużo kobiet dopiero po 7 tygodniu idzie na wizytę u lekarza i na pierwsze USG, bo nie widzi wcześniej sensu).

Czemu nie wierzysz w opcje z bliźniakami? Wbrew pozorom to bardzo częsta sytuacja. Baaaardzo często jeden bliźniak obumiera i często nawet ciężarną nie wie, że była w ciąży bliźniaczej. Po prostu na pierwszą wizytę trafia, jak już został tylko jeden rozwijający się płód. O obumarłymi bliźniaku dowiaduje się, jeśli na USG trafia wcześniej niż np w 7 tygodniu (dużo kobiet dopiero po 7 tygodniu idzie na wizytę u lekarza i na pierwsze USG, bo nie widzi wcześniej sensu).
Hm, ja akurat byłam u lekarza od razu po pozytywnym teście, ponieważ podczas ciąży muszę przyjmować leki z uwagi na poronienia nawykowe. Pierwsza wizyta to wiadomo, tylko ciążowe endometrium. Za 2 tygodnie - pusty pęcherzyk, za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem w wieku 5+6. Czy na którymś etapie więc nie powinien się ujawnić ten ,,drugi zarodek"? :) Ja się nie znam. :)

Hm, ja akurat byłam u lekarza od razu po pozytywnym teście, ponieważ podczas ciąży muszę przyjmować leki z uwagi na poronienia nawykowe. Pierwsza wizyta to wiadomo, tylko ciążowe endometrium. Za 2 tygodnie - pusty pęcherzyk, za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem w wieku 5+6. Czy na którymś etapie więc nie powinien się ujawnić ten ,,drugi zarodek"? :) Ja się nie znam. :)
Być może nie udało mu się do końca zagnieździć? Nie ma zo gdybać myślę :)

reklama
Do góry