G
gość _199
Gość
W 4+5 miałam ponad 9tys betę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Fajnie, ja mam 189 i nie uważam żeby te cyfry świadczyły o czymś złym albo dobrym. Chociaż trudno to stwierdzić z całą pewnością, ponieważ normy beta-hCG są bardzo szerokie. W prawidłowo rozwijającej się ciąży stężenie beta hCG powinno się podwoić po upływie 2 dni.W 4+5 miałam ponad 9tys betę.
No mi się nie podwoiła a jestem już w 27 TC, więc ta beta jest szalonaFajnie, ja mam 189 i nie uważam żeby te cyfry świadczyły o czymś złym albo dobrym. Chociaż trudno to stwierdzić z całą pewnością, ponieważ normy beta-hCG są bardzo szerokie. W prawidłowo rozwijającej się ciąży stężenie beta hCG powinno się podwoić po upływie 2 dni.
Zazdroszczę ci już tego etapu, to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie obce. Mam wrażenie, ze w połowie będę już spokojniejszaNo mi się nie podwoiła a jestem już w 27 TC, więc ta beta jest szalona
Nie chcę Ciebie nastawiać pesymistycznie, ale 8 TC to już powinien być zarodek albo chociaż pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Ja przy podobnej becie w 8 TC miałam pęcherzyk bez ciałka żółtego... Oby u Ciebie to była przesunięta owulacja.
Gdyby się nie zagnieździło to by beta była niższa niż 1 a twoja beta mówi o tym że hormon jest w krwi. Więc coś jest na rzeczy.Kochana dzis beta wynosi 360, leciutko krwawilam, doslownie kilka kropli. Bylam u ginekologa, powiedzial ze nic nie ma.. myslisz ze u mnie moglo sie nic nie zagniezdzic ? dodam ze ostatnia miesiaczka byla 28.08....
spadla z prawie tysiaca na 360;/ krawienie nieduze a w macicy sladu po ciazy nie maGdyby się nie zagnieździło to by beta była niższa niż 1 a twoja beta mówi o tym że hormon jest w krwi. Więc coś jest na rzeczy.
Czyli zaczyna się poronienie ,beta spada więc nic innego to nie oznacza, przykro mispadla z prawie tysiaca na 360;/ krawienie nieduze a w macicy sladu po ciazy nie ma
Miałam podobna sytuacje .. to możliwe żeby na tym etapie ciąży była aż tak niska beta ? Możliwe żeby owulacja aż tyle się przesunęła ?Czyli zaczyna się poronienie ,beta spada więc nic innego to nie oznacza, przykro mi