reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

beta hcg ilościowo

Pęcherzyk na USG można zauważyć w momencie bety min 1000 - biorąc pod uwagę, że miałaś ledwo 3 - to wzrost do tysiąca w 6 dni byłby wręcz niepokojący. Ale jednocześnie skoro wczoraj miałaś prawie 1800 to w piątek powinno było już coś widać. No dla mnie we wtorek rano koniecznie beta, powtórzona dla bezpieczeństwa jeszcze we czwartek. I na pewno też USG we wtorek - najlepiej prywatnie, na dobrym sprzęcie (dobre kliniki piszą na jakim sprzęcie jest robione usg)
Zrobie wtorek i umowie sie do innego lekarza

reklama
Aha robiłam dziś test i negatywny
No to w ciąży nie jesteś. Okres może się spóźniać przez wiele rzeczy, np. stres czy chorobę. Jak za tydzień nie dostaniesz okresu, idź do ginekologa. Może w ogóle nie miałaś owulacji, wtedy taki cykl też się przeciąga i najczęściej wymaga podania leków na wywołanie.

Witam. Jestem po transferze dwóch blastocyst 2.1.1 w dn.27.10.2021r. Moja beta hcg 8 dpo 31,49mIu/ml, dzień po 37,96 natomiast 10dpo 49,91mIu/ml. Lekarz kazał powtórzyć badanie teraz we wtorek. Jest szansa, że ciąża pomimo takich niskich wartości się utrzyma?

Witam. Jestem po transferze dwóch blastocyst 2.1.1 w dn.27.10.2021r. Moja beta hcg 8 dpo 31,49mIu/ml, dzień po 37,96 natomiast 10dpo 49,91mIu/ml. Lekarz kazał powtórzyć badanie teraz we wtorek. Jest szansa, że ciąża pomimo takich niskich wartości się utrzyma?
Chyba trochę małe te wartości i przyrost kiepski. U mnie przy jednej blastce 14 dpo wartość było około 1000. Ale zarodki miałaś niskiej klasy,więc może dopiero się rozkręca. Poczekaj do wtorku i będzie jasne wszystko.

reklama
Do góry