reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

beta <2.30

reklama
rozkmina miesiąca… Czy jest na sali weterynarz?! 😝

U kotów chyba nie:

Zapłodnienie ma miejsce w jajowodzie. Około 4-5 dni po kryciu zapłodnione komórki jajowe w stadium moruli przechodzą do rogów macicy, gdzie ok. 12.-13. dnia po owulacji dochodzi do implantacji zarodka. Łożysko kotowatych to łożysko popręgowe, prawdziwe (placenta vera), typu śródbłonkowo-kosmówkowego (co oznacza, że krążenie matki i płodu jest rozdzielone przez cztery warstwy tkanek, w konsekwencji możliwość przenikania immunoglobulin matki do krwiobiegu płodu jest bardzo ograniczona).

U kotów chyba nie:

Zapłodnienie ma miejsce w jajowodzie. Około 4-5 dni po kryciu zapłodnione komórki jajowe w stadium moruli przechodzą do rogów macicy, gdzie ok. 12.-13. dnia po owulacji dochodzi do implantacji zarodka. Łożysko kotowatych to łożysko popręgowe, prawdziwe (placenta vera), typu śródbłonkowo-kosmówkowego (co oznacza, że krążenie matki i płodu jest rozdzielone przez cztery warstwy tkanek, w konsekwencji możliwość przenikania immunoglobulin matki do krwiobiegu płodu jest bardzo ograniczona).
Morula, jakie to ładne słowo 😍😍😍

W poprzednim swoim wątku z sierpnia autorka pytania miała idealny brzuch jak na 15 tc. Ciekawe czy teraz jest idealny jak na 18 tc.

czy któraś z was miała sytuację, że była w ciąży, a wynik bety byl poniżej 2.30? Mam obajwy ciazy, bylby to jakos 18 tc. Bardzo liczę na dzidziusia😊
Oj kochaniutka, w 18tygodniu to ja pierwsze ruchy już miałam.
Komodę już miałam z przewijakiem.
Płeć już znałam.
Także leć biegusiem biegusiem do ginekologa bo są duże szanse, że płeć już poznasz 😁

reklama
Do góry