reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

beta <2.30

reklama
rozkmina miesiąca… Czy jest na sali weterynarz?! 😝

U kotów chyba nie:

Zapłodnienie ma miejsce w jajowodzie. Około 4-5 dni po kryciu zapłodnione komórki jajowe w stadium moruli przechodzą do rogów macicy, gdzie ok. 12.-13. dnia po owulacji dochodzi do implantacji zarodka. Łożysko kotowatych to łożysko popręgowe, prawdziwe (placenta vera), typu śródbłonkowo-kosmówkowego (co oznacza, że krążenie matki i płodu jest rozdzielone przez cztery warstwy tkanek, w konsekwencji możliwość przenikania immunoglobulin matki do krwiobiegu płodu jest bardzo ograniczona).

U kotów chyba nie:

Zapłodnienie ma miejsce w jajowodzie. Około 4-5 dni po kryciu zapłodnione komórki jajowe w stadium moruli przechodzą do rogów macicy, gdzie ok. 12.-13. dnia po owulacji dochodzi do implantacji zarodka. Łożysko kotowatych to łożysko popręgowe, prawdziwe (placenta vera), typu śródbłonkowo-kosmówkowego (co oznacza, że krążenie matki i płodu jest rozdzielone przez cztery warstwy tkanek, w konsekwencji możliwość przenikania immunoglobulin matki do krwiobiegu płodu jest bardzo ograniczona).
Morula, jakie to ładne słowo 😍😍😍

W poprzednim swoim wątku z sierpnia autorka pytania miała idealny brzuch jak na 15 tc. Ciekawe czy teraz jest idealny jak na 18 tc.

czy któraś z was miała sytuację, że była w ciąży, a wynik bety byl poniżej 2.30? Mam obajwy ciazy, bylby to jakos 18 tc. Bardzo liczę na dzidziusia😊
Oj kochaniutka, w 18tygodniu to ja pierwsze ruchy już miałam.
Komodę już miałam z przewijakiem.
Płeć już znałam.
Także leć biegusiem biegusiem do ginekologa bo są duże szanse, że płeć już poznasz 😁

reklama
Do góry