reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

Tak jest!Z okazji dnia matki zycze mamom, zeby nie zapominano, ze one sa jeszcze kims poza mama :D
i zeby prezenty ktore dostaja byly DLA NICH osobiscie i niekoniecznie byly nowym grankiem ;)

tak a propos to umieram z ciekawosci co bylo w paczce z napisem "lieve mama" ;D

reklama
Malusia korekta,paczka byla z napisem "leve mama" czyli niech zyja mama(ciekawa jak dlugo mam zyc?),a w paczce byl przepiekny tulipan zrobiony z rolki po papierze kuchennym i kartonu osadzony w pudelku po kakao wysypanym piaskiem z piaskownicy przy przedszkolu ,slicznie pomalowany i oklejony paskami papieru jak trzeba,male dzielo sztuki.Opis szczegolowy,bo ja naleze do starszego pokolenia, ktore nie potrafi zrobic zdjecia i go umiescic w necie ;D.
A poza tym,to teraz bede ryczec,bo mialam obiecane swieze rogaliki,ale zabalowalismy wczoraj w Hasselt i maz byl nieswiezy i nie pojechal do piekarni o poranku,buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

"leve mama" to zmienia postac rzeczy ;D teraz przynajmniej bede wiedziec jakby co czego mi zyczy dziecko ;)
a prezent z opisu wyglada na wspanialy, tylko uwazaj czy tam gdzie nie ma lontu i malej gwiazdki, bo to moze byc zakamuflowana bomba ;)

my nigdzie nie zabalowalismy, a sniadanie w postaci platkow nesquick przywiezionych przez moja mame, zjadlam sama, bo niedobry maz spi

Hehe,dobre to niz nic,ja zjadlam stara bulke na znak protestu i zeby mi jeszcze bardziej dokopac w tak pieknym dniu,zdechl mi laptop przyzlewowo-kuchenny,no nie tak calkiem,ale slimaki sa szybsze i chyba stanie na skrzynce po mandarynkach nie za bardzo mu sluzy.Szukamy kogos,kto by go troszke podrasowal,za np. pare piw ;D.
Za chwilke zabieramy sie za zapakowanie ze 100 kilo wolowiny do zamrazarki(ale makabra ;D),dobrze jest miec tesciow farmerow ;D.A popoludniu na zwiady do klubu Polonez,hu ha oj di ri di ha!!!
Mimo psiej pogody milego dnia zycze!

Och,bym zapomniala,do mojej paczki "dniomamowej"doczepiony byl wierszyk,cytuje:

"Mama lief,hier is je hartedief,
met een kleurenpracht van bloemen,
en wel duizen dikke zoenen.

Jij doet zoveel voor mij!

Ben ik ziek of heb ik verdriet,
jij bent de eerste die het ziet.
Ik geef deze tulp aan jou
omdat ik zielsveel van je hou."

oooooch,oczka mam wilgotne...

Witam :)
Wszystkiego Najlepszego mamuśki! :)
Ech, Wy to tutaj cały czas prawie siedzicie i sobie klikacie, a ja nie mam kiedy :( bo Nicole mi nie daje posiedzieć choć sekundę ;)
Ale AGATAJE Jeszcze troszkę i Cię to czeka ;D

Miss No śliczny prezent dostałaś od synka!!!
A śniadanie.. hm.. u mnie też samotne i też płatki śniadaniowe :).
Córcia dała za to dzisiaj pospać do 9:30 i dała słodkiego buziaka na dzień dobry :laugh: ;D To było milusie.
Mąż poszedł do pracy, a ja zmykam pod prysznic.

moniaa, wiem, wiem, juz coraz blizej :D zobaczymy jak dobra terapie oduzalezniajaca od internetu zafunduje mi synus ;D moze uda mi sie wiecej czasu spedzac w rzeczywistosci niewirtualnej ;)
aczkolwiek chetnie bym sobie pobuszowala po forum, ale ambitnie czytam podrecznik do filozofii sztuki.......przytoczylabym wam fragmenty, ale co wrazliwszych czytelnikow moglyby przerazic ;)
exam mam 08/06 wiec nie pozostaje mi nic jak uczyc sie teraz, a potem miec nadzieje, ze sie jakos doczlapie na uczelnie, a maly wytrzyma beze mnie godzinke pod dobra opieka babci :D

miss dior, wierszyk rzeczywiscie chwyta za serce, synek sam napisal? ;) czy to dzielo poezji flamandzkiej? ;D

maz przyniosl mi z kosciola polska gazetke.....bede miala czas to wkleje zdjecie tego cuda na forum hehe

Wrazenia z klubu Polonez w Beringen.
Ciemna nora przepelniona dymem papierosowym,palil wszyscy oprocz dwoch 8-latkow.W kacie figura sw.Barbary przystrojona zlotkiem z opakowan po czekoladzie,na scianach zdjecie sp.papieza,pozolkle plakaty solidarnosci,goralski kapelusz,lalki w strojach krakowskich.
Dlugie stoly dl

ojej ucielo mi
przy dlugich stolach panowie i panie,czlonkowie klubu,mowiacy pol na pol lamana polszczyzna i flamandzkim,zlote zeby,na parkingu wypasione mercedesy,nasze autko musialo zostac na ulicy.Kelnerka ignorowala nas calkowicie,Alan wlazl na scene z 8-latkami,Filip oczywiscie za nim;po chwili starsze dzieci przeniosly sie bawic na pobliskich torach kolejowych a Filip zaczal szarpac kable.Jakas rozloszczona pani zaczela wrzeszczec :zabierz te dziewczynke ze sceny-Filip ma dlugie wloski,no sobie poszlismy do domu.
Jezu,jacy faszysci.Nikt nikomu tak nie dowali jak Polak Polakowi.
Ale mi bulgocze w srodku ze zlosci.Teraz idziemy sie wyszorowac,bo smierdzimy jak paczka "sportow".
Aha,bylismy tam "az" 15 minut.

reklama
widze, ze oswajacie sie z polonijnymi klimatami.......ja nigdy nie odwazylam sie wejsc do klubu Kalinowka, bylam tylko w Polish Disco Agaby, bylo hardcorowo. Cos jak polskie wesele w ulrafiolecie i bez klimatyzacji ;)

ale mam pomysl ;D
urodze przed terminem i zalapie sie na polski Dzien Matki i zaprosimy was wtedy do Antwerpen na wieczorek polonijny w innym stylu :D Moze nawet znajdziemy jakies kable, zeby "dziewczynka" miala sie czym bawic ;D

maz z polskiego kosciola przyniosl dzisiaj jakas koszmarna gazetke pt.Wiesci spod Watry , zrobil zdjecie i zaprezentujemy to cudenko, jest bardzo......patriotyczne ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry