reklama
A co wy na to? Becikowe w roku 2007
Chociaż znalazłam jeszcze coś takiego Dziennik - STRONA GŁÓWNA - Budżet 2007 - kto zyska, a kto straci
i zastanawiam co to jest to drugie becikowe dla rodzin o niskich dochodach, które ma być właśnie usunięte z nowego budżetu (a raczej nie ma być wcale). To oznacza że rodziny które dotąd miały prawa do dotatków rodzinnych, gdzie doch na os wynosi 507 zł nie będą otrzymywać tego 1000 zł, ale te z państwa 1000zł otrzymają jak inne rodziny. Wygląda więc na to że wszyscy otrzymają po becikowym a rodzinom gdzie doch jest poniżaj 507 zł/os nie dostaną "drugie becikowe". Niespecjalnie siedzę w temacie wiec mogłam tu coś pogmatwać ale wydaje mi się że nie ma powodu do paniki...
i zastanawiam co to jest to drugie becikowe dla rodzin o niskich dochodach, które ma być właśnie usunięte z nowego budżetu (a raczej nie ma być wcale). To oznacza że rodziny które dotąd miały prawa do dotatków rodzinnych, gdzie doch na os wynosi 507 zł nie będą otrzymywać tego 1000 zł, ale te z państwa 1000zł otrzymają jak inne rodziny. Wygląda więc na to że wszyscy otrzymają po becikowym a rodzinom gdzie doch jest poniżaj 507 zł/os nie dostaną "drugie becikowe". Niespecjalnie siedzę w temacie wiec mogłam tu coś pogmatwać ale wydaje mi się że nie ma powodu do paniki...
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
ja uwazam,ze becikowe powinno byc dla wszystkich jednakowe i rowniez dla samotnych matek ... wiele par specjalnie nie pobiera sie,zeby wykorzystac sytuacje prawna gdzie kobieta wedlug prawa jest samotna..... jesli dawac to wszystkim jednakowo albo nic.....
Wiola Osoby o niższych dochodach mają dostać 1000 zł. Zyta chce zlikwidować to becikowe, ktore należy się wszystkim matkom bez względu na dochód.
Ale jestem wqrw............ Jak skasują faktycznie to becikowe, to po cholerę pierdo..... w tej telewizji, że trzeba coś zrobić, by poprawić liczbę ludności polskiej To ich gadanie to tylko sranie w banie
Ale jestem wqrw............ Jak skasują faktycznie to becikowe, to po cholerę pierdo..... w tej telewizji, że trzeba coś zrobić, by poprawić liczbę ludności polskiej To ich gadanie to tylko sranie w banie
Lorien, zwróć tylko uwagę, że ten artykuł jest z 28 września 2006r. Więc w międzyczasie mogło trochę spraw ulec zmianie :-( Niestety w necie nie ma za bardzo aktualnych informacji na temat becikowego. Wszystko jest co najmniej sprzed miesiąca albo jeszcze starsze. Jedynie w tym artykule o likwidacji przez Zytę becikowego jest coś świeższego, ale te informacje i tak nie są jednoznaczne.
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Ale zamieszania narobili z tym becikowym.
Piotrek wczoraj znalazl cos takiego: Becikowe w roku 2007
w/g tego becikowe zostaje.
Piotrek wczoraj znalazl cos takiego: Becikowe w roku 2007
w/g tego becikowe zostaje.
reklama
Człowiek zgłupieć może całkowicie Mi się wydaje że czy dostaniemy becikowe czy nie to się dopiero okaże jak pójdziemy załatwiać wszystkie formalności związane z urodzeniem się dziecka Bo tak to tylko możemy sobie gdybać, jedni mówią że zostanie drudzy że już niema