"Wejście w życie obydwu nowelizacji oznacza, że najuboższe matki dostaną nawet 2 tysiące zł. A kwota ta może jeszcze wzrosnąć, bo nowela wniesiona przez LPR, a podpisana w środę przez prezydenta, umożliwia gminom przyznawanie własnego becikowego w dowolnej wysokości."
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ten 1tys jest sumą minimalną, jeśli zaliczasz się do najbiedniejszych mamuś to 2tys i jak sama zacytowałaś "ponadto" gmina może przyznać Ci becikowe... czyli to co w ustawie to Ci się należy, a extra może być od gminy... ciekawe jak to będzie z wypłacaniem tego itd.
jaszczurka
Fanka BB :)
kosmi
wiesz co, mnie tez to ciekawi jak to z tym becikowym bedze podejzewam ze nie bedze to po naszej mysli choc bardzo bymsmy wszystkie chciay zeby było !!!
pozdrawiam !!!
wiesz co, mnie tez to ciekawi jak to z tym becikowym bedze podejzewam ze nie bedze to po naszej mysli choc bardzo bymsmy wszystkie chciay zeby było !!!
pozdrawiam !!!
Jest dokladnie, tak jak pisze Kosmi i tu - przynajmniej w najblizszym czasie - nic sie nie zmieni.
1 000 nalezy sie kazdemu, dodatkowy 1 000 tym o niskich dochodach - i obydwa te swiadczenia zagwarantowane mamy na mocy podpisanych ustaw (obowiazuja od 1 stycznia 2006).
Dodatkowe "becikowe" moze byc jeszcze przyznane przez gminy - wysokosc i kryteria jego przyznawania leza juz tylko i wylacznie w gestii wladz gminy. To swiadczenie jednak moze byc bardzo rozne dla kazdej z nas, w zaleznosci od decyzji gminy, w ktorej jest zameldowana matka dziecka.
Jaszczurka - nic sie martw - 2 tys. Ci sie naleza (z tego, co pamietam nie pracujesz) i tego Ci juz nikt nie zabierze.
1 000 nalezy sie kazdemu, dodatkowy 1 000 tym o niskich dochodach - i obydwa te swiadczenia zagwarantowane mamy na mocy podpisanych ustaw (obowiazuja od 1 stycznia 2006).
Dodatkowe "becikowe" moze byc jeszcze przyznane przez gminy - wysokosc i kryteria jego przyznawania leza juz tylko i wylacznie w gestii wladz gminy. To swiadczenie jednak moze byc bardzo rozne dla kazdej z nas, w zaleznosci od decyzji gminy, w ktorej jest zameldowana matka dziecka.
Jaszczurka - nic sie martw - 2 tys. Ci sie naleza (z tego, co pamietam nie pracujesz) i tego Ci juz nikt nie zabierze.
jaszczurka
Fanka BB :)
ewcik gdyby to do ciebie zależało to była bym szczęśliwa,no ale niestety nie zależy to od nas wiec musiemy troszek poczekać i sie okaze!!!
mam nadzeje zr nie bedze tka zle
Pozdrawiam cieplutko!!
mam nadzeje zr nie bedze tka zle
Pozdrawiam cieplutko!!
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.