Podobno na dniach będą obradować na temat wydłużenia macierzyńskiego. Miejmy nadzieję, że przejdzie ustawa. A i tak denerwuje mnie to, że robią takie halo o te 2 tygodnie. Jeszcze kilka lat temu było 26 tygodni, a teraz robią łaskę, że dadzą 18 :/
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
1000 dla wszystkich i dodatkowy tysiąc dla najbiedniejszych tylko od kiedy ustawa wchodzi gdyż na interii wyczytalem: `Prezydent Lech Kaczyński podpisał nowelizację ustawy o świadczeniach rodzinnych, która zakłada, że od przyszłego roku becikowe w wysokości 1 tys. zł otrzymają, niezależnie od dochodu, wszystkie matki.`czyli od przyszłego roku patrząc kiedy uchwalenia ustawy czy od podpisania... kto wie?
z tego, co ja słyszałam wczhodzi od tego roku, a stwierdzenie, że od przyszłego bierze się stąd, że jest to ustawa z 2005 roku
A poza tym, to ja byłam przeciwna becikowemu, ale jak się okazało, że mam je jednak dostać, to się ucieszyłam. Ech, baby są dziwne, szczególnie w ciąży.
A poza tym, to ja byłam przeciwna becikowemu, ale jak się okazało, że mam je jednak dostać, to się ucieszyłam. Ech, baby są dziwne, szczególnie w ciąży.
http://wiadomosci.onet.pl/1232339,11,item.html
A jak ktoś jest z bogatej gminy to może dostać jeszcze więcej...
Ciekawe jak to będzie wyglądało...
A jak ktoś jest z bogatej gminy to może dostać jeszcze więcej...
Ciekawe jak to będzie wyglądało...
Priscilla to co w ustawie to musi kobieta dostać (w zależności - 1000 lub 2000zł). Mniej dostać niż to nie może. Ale są gminy, które teraz mogą zgodnie z prawem dawać pieniążki dla młodych mam. Wcześniej becikowe było praktykowane, ale nie do końca zgodnie z konstytucją.
reklama
Priscilla
Fan(ka)
Nie bede sie klocic, ale: "Nowela LPR daje ponadto samorządom możliwość przyznawania jednorazowego świadczenia z tytułu urodzenia dziecka - według możliwości gminy. Przeciwko tym zapisom protestowali posłowie PO i SLD. Mówili o rozdawnictwie pieniędzy i pogłębianiu podziału na Polskę A i Polskę B, bowiem bogate gminy będą mogły przyznawać wysokie "becikowe", a te najbiedniejsze nie przyznają nic. " Bez komentarza.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.