reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Becikowe po okazaniu zaswiadczenia od ginekologa

myśle ze tak bo ja nie pracowałam nigdzie hehe moze raz jakas dodatkowa to tam z 200 zł na cały rok by wyszło hehehe a moj na czarno robi od 2 lat he wiec mysle ze dostaniecie tak jak my :p

poryte to wszystko jak...nie powiem co :-D
teraz pytanie co z ubezpieczeniem dziecka,lekarzami i szczepieniami...bo przecież pracujący na czarno nie mają odciąganych składek i nie można ubezpieczyć dzidzi np.u jego ojca np.w zakładzie pracy

reklama
teraz pytanie co z ubezpieczeniem dziecka,lekarzami i szczepieniami...bo przecież pracujący na czarno nie mają odciąganych składek i nie można ubezpieczyć dzidzi np.u jego ojca np.w zakładzie pracy
Wtedy rejestrujesz się jako bezrobotny i przysługują Ci te świadczenia

bo zbaranieje do reszty :tak:
moim zdaniem nie powinno mieć to znaczenia, najważniejsze by kobieta chodziła do lekarza w czasie ciąży i by robiła to najwcześniejszych tygodni !
Ale oni moze sobie myslą,że jak stać ich na prywatne wizyty to po co im becikowe
Ja im wytłumaczę: chociażby żeby mi zwrócić za te prywatne wizyty ;-) u rzetelnego lekarza, do ktorego mam zaufanie i który zleca mi badania, ktore mi są naprawdę potrzebne (za które zresztą też płacę), który robi mi USG przy każdej wizycie albo kiedy jest taka potrzeba, a nie kiedy są na to pieniadze...

mam pytanko do ciebie..bierzesz jakies co miesieczne pieniążki na dziecko?:-) jak tak to jakie ;p bo ja bd składac pisemko o alimenty zeby dostac cos na małą no i pozniej jak sie ur za 2 msc dzidzius:)
ja biorę tylko rodzinne :tak:

bo dziecka nie mamy jeszcze,a jest w drodze
i widzicie zgłupiałam do reszty :-D
to jak urodzę a ja będę zarejestrowana jako bezrobotna a mój nie bedzie miał umowy o pracę to rodzinne będzie mi się należeć...
rodzinne idziesz załatwić jak urodzi się dziecko ;-) a jak się urodzi to dzielisz zarobki na 3 osoby :tak:

to czy pracujesz czy nie i jaką macie umowę to nie ma znaczenia ważne że nie przekroczycie 504zł na osobę w rodzinie (3 osoby) :tak:

kombinuja jak sie tylko da byle byś nie dostała nic :-D no ja przez połowe czasu nie byłam uzezpieczona ale wybrałam sie na bezrobocie i tak uzyskałam ubezpieczenie he he i moja córcia teraz ma na mnie też bo ostatnio byłam to załatwić zobaczymy co oni bd robic jak sie urodzi bo nadal nie bd zdolna do pracy no bo jak hehe kto sie dziecmi zajmie ale to sie dowiem jak pojde w grudniu podbic ubezpieczenie he

reklama
Ja im wytłumaczę: chociażby żeby mi zwrócić za te prywatne wizyty ;-) u rzetelnego lekarza, do ktorego mam zaufanie i który zleca mi badania, ktore mi są naprawdę potrzebne (za które zresztą też płacę), który robi mi USG przy każdej wizycie albo kiedy jest taka potrzeba, a nie kiedy są na to pieniadze...

dokładnie !3 usg na całą ciąże-powaliło ich.
Ja miałam aż 7 bo prywatnie u mojej w gabinecie robiłam 4
Niby gadają,że w trosce o dziecko,to dlaczego za terminem trzeba czekać jak ktoś się dowie o ciąży,ja na szczeście nie czekałam,byćmoże dlatego że moja obecna ciąża jest z pierwszego cyklu po stracie poprzedniej i wymagałam wizyty a na pewno leków

Do góry