reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Becikowe po okazaniu zaswiadczenia od ginekologa

reklama
Niezależnie czy od lekarzaz NFZ'u czy prywatnego?

nie zależnie jaki to lekarz. W moim przypadku poszłam do Urzędu Gminy do wydziału w którym udzielane jest becikowe. Pani dała druk do wypełnienia , poszłam z tym do mojego lekarza on mi to wypełnił ja odniosłam zaświadczenie do urzędu o otrzymałam becikowe.:-)

Jeżeli dla Ciebie bzdetnym jest potwierdzenie Minister Zdrowia, to spoko, nie mam pytań...
Bzdetny to był poprzedni przepis i zostanie zniesiony, nie wprowadzam nikogo w błąd.
A co do czasu realizacji, to przepisy nie zmieniają się z dnia na dzień, nie bój się, niedługo będziesz miała swój paragraf;-)
Polecam zaglądnąć tu: http://wiadomosci.onet.pl/2123912,10,1,1,,item.html
i tu Będą zmiany zasad wypłacania becikowego- Onet.pl - Wiadomości -03.02.2010
oraz tu Rynek Zdrowia - MZ o becikowym: będą zmiany
I nie bulwersuj się tak, bo nikt tu nie chce celowo wprowadzać w błąd, dzielimy się informacjami i doświadczeniami.

athena ty już dość z tym becikowym namieszałaś. Nie interesowało cię nawet stanowisko Pani z Min Zdrowia w sprawie tego, że wcale ciąży nie musi prowadzić lekarz z gabinetu z NFZ:no: Twierdziłaś nawet, że ty sama sobie nie przyznasz becikowego. Współczuję kobietom które miały do czynienia z tobą jako odmawiającą tego świadczenia. Jakaś nadgorliwa urzędniara z Ciebie. Słuchaj co się dzieje w innych urzędach i może przyjmij pewne informacje do wiadomości. Bo widzę że ciężka z ciebie koieta.

reklama
ja tyle co byłam załatwiać i nadal chcą by był wpis na zaświadczeniu od którego się było tygodnia u ginekologa wiec jakby co można poczekać troszkę aż będzie to aktualne że nie potrzeba ;-)
no i miałam zaświadczenie od prywatnego ginekologa i problemów nie było ;-)

Do góry