reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Beak serduszka w 7+3

kopiecka

Zaangażowana w BB
Staramy się o dziecko 5lat.
W końcu się udało, po stymulacji i inseminacji. Na badaniu usg pierwszym był ok,pecherzyk i ciałko, na następnym lekarz powiedział, że ciaza się zatrzymała, zle się rozwija I dal skierowanie na zabieg.
Serce mi pękło...
To jest 7+3 i zarodek CRL 9mm... czy naprawdę nie powinnam mieć już nadziei?💔

reklama
W końcu się udało, po stymulacji i inseminacji. Na badaniu usg pierwszym był ok,pecherzyk i ciałko, na następnym lekarz powiedział, że ciaza się zatrzymała, zle się rozwija I dal skierowanie na zabieg.
Serce mi pękło...

Jeżeli serduszko nie bije to niestety tak 😔
Bardzo mi przykro

Serce mi pękło...
Przed zabiegiem jeszcze raz Cię zbadają , ale jeśli nie było akcji serca to niestety nie nastawiała bym się . Przykro mi. Nadzieja jest taka że wiele par szybko zachodzi w kolejną zdrowa ciążę. Ja w 13 tygodniu ciąży usłyszałam na badaniach prenatalnych że serduszko nie bije , nie mogłam się z tym pogodzić. 3 miesiące później zaszłam w zdrowa ciążę i mam z niej pięknego wesołego chłopca. Życzę Ci by u Ciebie też tak było 🍀

Serduszko powinno pokazać się gdy zarodek ma max 6 mm. U Ciebie ma już 9 więc nie nastawiałabym się na pozytywne zakończenie.

Opowiem na własnym przykładzie - trafiłam do szpitala z krwawieniem na przełomie 7/8tc. Na punkcie przyjęć sprzęt strasznie stary. Ja nic tam nie widziałam oprócz biegających mrówek. Za to na oddziale sprzęt nowiuteńki, lekarze też z dobrymi opiniami. W dniu wypisu 8t2d - zrobili mi jeszcze USG i stwierdzili, żeby się nie nastawiać, bo nie ma akcji serca (podobnie jak u Ciebie) i żeby zgłosić się za 2 tygodnie do lekarza prowadzącego. Oczywiście 2 tygodni nie wytrzymałam i poszłam do swojego lekarza po ok tygodniu. A tam wszystkie pomiary pokrywające się z OM i pięknie bijące serce.
Nie mam pojęcia dlaczego nie widzieli go tydzień wcześniej.

Do góry