reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bawimy, Mama bawimy!!!

No generalnie to rytm jest taki jak u Izy- przez godzinę luz, bo bawi się na kanapie, na macie, pod karuzelką, na brzuszku przed lusterm, na leżaczku itp. Każdy etap po trochę, czasem i 40 min sama sobie leży w 1 miesjcu. No i to starczało do skonczenia 4 miesiąca. A potem dziecku się czas aktywności przedłużył i teraz te 30 min "extra" trzeba coś wymyślać.
Podoba mi się pomysł ze szczotką i z grochem- musze jutro wypróbować :-) Powinno się bardzo podobać :)

reklama
Jak czytam co robicie, żeby zabawić swojego maluszka przypomina mi się ten horror ze starszym synkiem, który mało spał i był tak absorbujący (i po 6 latach nadal jest) że stawaliśmy na rzęsach i modliliśmy się, żeby wreszcie zasnął. Najlepszym zajęciem naszego maluszka jest wpatrywanie się w starszego brata, a ponieważ jest on bardzo żywym dzieckiem młody się nie nudzi.

Annie to teraz starszy brat odwdzięcza się za poświęcony mu czas i zabawia młodszego braciszka. :-D
Mój Czaruś podczas pobytu u mojej siostry był zauroczony moją trzyletnią siostrzenicą - żadna zabawka nie była taka interesująca jak patrzenie gdzie jest Julcia i co nowego wymyśliła.

u mnie tak samo - dla Karolinki najlepszą zabawą jest obserwowanie Ady. Ma wtedy takiego rogala na buzi, że szok i czasami zaśmiewa się w głos jak Ada się wygłupia. Tylko, że Ada najczęściej woli bajki od bawienia się z siostrzyczką :crazy:

Monika
trudno się Adzie dziwić. Sama czasem wolałabym popatrzeć w tv zamiast pokazywać po raz pięćdziesiąty tą samą grzechotającą krewetkę :-D

Szopka, u nas dla Zosi Julcia (kuzynka) też jest najlepszym obiektem do obserwacji. Wczoraj nie spuszczała z niej oka :happy2:

Iszatr, jak Franio zacznie się nim świadomie bawic to daj znac prosze!!! Jestem zainteresowana ta zabawka ale nie wiem czy Zosia bedzie :-)

Przyjechał kojec, REWELACJA!!! Wyobrażałam sobie, że będzie większy, ale to nawet lepiej, bo duży nam nie potrzebny. Esia dzięki za typ :tak:.

Kupiłam też dziś mojemu dzielnemu synkowi takie zabaweczki :-):
Dzwoneczki i Wańkę Wstańkę
Obie playgro, genialna firma, mam jeszcze ich konia, który okazał się osiołkiem ;-). Maks wsiąka na co najmniej pół godziny bawiąc się w naciąganie (konik jest na takiej jakby sprężynce).

Zastanawiałam się ostatnio nad sankami na zimę. Dzieciaki powinny być już wtedy siedzące może z asekuracją mogłyby zjeżdżać z jakiejś niewielkiej górki? Myślałyście o tym?

Myślałam:tak: tyle, że bardziej o ciągnięciu na sankach:-) na zjeżdżanie raczej bym się jeszcze nie zdecydowała

reklama
Do góry