reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy, Mama bawimy!!!

Aniajw - ogólnie pomysł z wózkiem jest super. Tylko jeśli chcesz mojej rady - na początek taki "wypasiony" wózek jeszcze będzie dla Małej za bardzo skomplikowany i może zostawcie go sobie jako prezent na "za rok";-).
Moja starsza córcia dostała coś takiego jak miała prawie 3 lata i przez pierwszy rok się tym nie bawiła - wózek ją "przerastał". Weź pod uwagę, że nawet jak Mała będzie wiedziała do czego służy i jak się do niego lalę wkłada to nie będzie jej widziała i będzie Jej ciężko taki duży wózek prowadzić.
Ja swojej też chcę kupić wózek, ale taką zwykłą spacerówkę na razie - odpowiednią do Jej wzrostu i "wiedzy". Ostatnio bawiła się takim u Babci i miała super frajdę, bo widziała wożoną lalę, a na ten duży nie zwróciła w ogóle uwagi.
Ja już sobie wpisałam takie wózeczki:
Wózek dla lalki 2 kolory od ZiAndrzej (480893418) - Aukcje internetowe Allegro
taki:
WÓZEK DLA LALEK - SPACERÓWKA, NOWY, Jakość !!! (471141986) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki:
WÓZEK DLA LALEK SPACERÓWKA CHOU CHOU dla M. Mamy (473424185) - Aukcje internetowe Allegro

Daj znać jaka decyzja.:-)

reklama
I znowu ja:-):-):-)
Dzisiaj a raczej wczoraj byliśmy w sklepie z zabawkami (młoda szalała wszystko musiała dotknąć:baffled::baffled:, wasze dzieci też tak mają:-)?).
A więc kupiłam lalkę (cel wizyty w sklepie), ale tata kupił jej jeszcze kotka, bo chciała. I chyba to był lepszy zakup, bo z pluszakiem nie rozstawała się dopóki nie usnęła, nawet poszła się z nim kąpać, udało mi się ją przekonać żeby kicia tylko patrzył. A lalę po przyjściu do domu położyła na fotelu i do tej pory leży:confused: Oglądaliśmy też wózki, jednak będzie spacerówka:happy:. Ma dostać na Mikołaja od babci.

Aniajw ja tez odradzam głeboki wózek na razie. Laura dostała taki na roczek i nawet nie mogła dosięgnąć do rączki, poza tym był cięzki i za duży dla niej, więc schowalismy go do piwnicy. Ale dostała też lekką spacerówkę Baby born i tym sie bawi, bo jest lekki i jej rozmiarów :-).
My kupilismy Laurze na razie pod choinkę ten gadający odkurzacz Playskool, w sklepie była nim zachwycona, ale w domu schowałam go przed nią, choć sama mam ochotę go rozpakować i pobawic się nim :-D. muszę jeszcze coś dokupić, poczekam na wasze pomysły i może cos zgapię ;-).

No, to ja już prawie obkupiona na Święta w prezenty. Zostały mi już tylko dwie rzeczy do kupienia.:tak:
Dla Weroniki na Mikołajki mam robaczka-rysowaczka, a pod choinkę dostanie MP3 w kształcie głowy Myszki Miki i pamiętnik na hasło.
Dla Madzi na Mikołajki jest piesek interaktywny, a pod choinkę będzie krzesełko-uczydełko oraz wózek-spacerówka Fisher Price.
A dla naszego chrześniaka 3-latka na Mikołajki jest robaczek jak dla Weroniki, a pod choinkę Kosiarka Playskool.
Wszystko prawie zamówiłam na Allegro. Muszę tylko dokupić MP3, bo to dostanę w ElektroWordzie bez kosztów przesyłki, a krzesełko-uczydełko ma mi załatwić po cenie hurtowej kolega z pracy.

No ja tez zaczelam robic zakupy, narazie dla chrzesniakow :-) Dla 18 miesiecznego piotrusia kupilam LEGO: LEGO DUPLO Basic Bricks : Target
Moja Alusia sie doskonale tym bawi, rewelacja, uwielbia siedzie ci skladac wieze, domki, az bylam zdziwiona jak swietnie jej to wychodzi. A dla 7-letniej Zosi chce kupic gierke taka do trzymania w rekach. Poza tym mam ladna kurteczke na wiosne z podszytym misiem, no jeszcze cos musze kupic, moze konika "My little pony", bo zbiera.

Dzagud Ty chyba bank obrabowałaś żeby to kupic? Fajne dzieciaczki będą miały prezenty ;-).
Izka fajne te klocki, może Aluni tez kupisz skoro tak jej się podobają?
A my musimy poszukać innego prezentu na święta, bo odkurzacz odkupiła teściowa na mikołajki. Myślałam o takim samochodzie jeździku z Kubusiem Puchatkiem (tylko inny kolor)

ale jeszcze nie wiem. Proszę dziewczyny piszcie jeszcze co kupujecie? Acha wiecie co mozna kupić 7-o leteniemu chłopcu, Jola może Ty wiesz co teraz jest na topie, co kupujecie Jackowi?

Kotku jasne, że wiem :-D
Tylko ostrzegam, że Jacek to typ naukowca ;-)
No więc na topie jest: "Laboratorium chemiczne" lub "Sekrety elektroniki" lub "sztuczki magiczne".
Jacek marzy też o piórze i o książce o molekułach, ale domyślam się, że inne dzieci niekoniecznie cieszyłyby się z takich prezentów :-D
Myślimy jeszcze o teleskopie i tutaj może wy mi doradzicie, bo chciałam kupić na allegro taki za 100-150zł, ale na forach astronomicznych odradzają twierdząc, że niewiele można zobaczyć :no: za to polecają takie za 1000-1500zł :szok: na taki niestety mnie nie stać :no: no i teraz nie wiem czy kupować ten z allegro czy po prostu kupić coś innego :sorry2:
A z takich mniej edukacyjnych prezetów, to w zeszłym roku kupiliśmy mu Dart elektroniczny i cała rodzina się świetnie bawiła :-D

Jolka, to widzę że będę mieć cholernie mądrego Zięcia.:tak: Tylko o czym On będzie z Teściową rozmawiał bo ja w tych tematach to jestem "mniej niż zero":zawstydzona/y::-D

Kotek, ja też mam zawsze problemy z zakupem prezentów dla chłopaka i już teraz się boję co będzie jak nasz Chrześniak będzie starszy, bo na razie to się zadowala zabawkami typowo dla dzieci.:szok: Ja nawet z Weroniką mam problem bo ile można kupować lalek i innych przytualnek? Ma tego od groma więc jeszcze jedna mi nie potrzebna. Tę MP3kę to sama wymyśliła, a na pamiętnik trafiłam przypadkiem jak na Allegro łaziłam. A co do obrabowania banku - nie wydałam aż tak strasznie dużo - no na pewno nie dużo więcej niż planowałam. A ja jeśli chodzi o prezenty to mam świra i sobie nic nie kupię a z dzieckiem szaleję. A potem jęcz i zaciskaj pasa.:-D

reklama
Jolu a powiedz pokrótce co to są te Sztuki magiczne ( brzmi ciekawie) bo jestem na etapie szukania pomysłu na prezent dla 9 letniego chrześniaka małża i te Jackowe topy bardzo mi się podobają przynajmniej z nazwy :tak: Michał wymyslił że kupimy mu grę do PSP które ma od niedawna, ale ja jestem przeciwnikiem gier komputerowych i jakoś ten pomysł mi nie odpowiada.

Kotku
jeździk to fajny pomysł, dzieciaki lubią je - zauważyłam że nawet kilkulatki lubią się dla odmiany od rowerka poodpychać na takim jeździku. My mamy Chicco z panelem muzycznym i Czarek spędza na nim ostatnio sporo czasu:tak:

Klocki Czarek ma od dawna, ale dopiero od paru dni zakumał że można i jak je łączyć ze sobą. Wiem że na Mikołaja babcia szykuje mu dużą pakę drewnianych, ja mam już ukrytą układankę-puzzle drewniane z misiami - wiem że mu się to spodoba bo na zajęciach bawił się podobnymi. Myślę jeszcze nad jakimś instrumentem - organy dziecięce, cymbałki.. Reszta rodziny dostała informację że preferujemy książeczki, płyty z muzyką i niezbyt kosztowne i duże zabawki edukacyjne.

Do góry