reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo się niepokoje proszę o pomoc

reklama
Bardzo współczuję, bo sama przez to przechodziłam. Teraz boję się, że będę miała przez to zestresowane dziecko tyle mu wysłałam wtedy złych emocji.
A moje krwawienie okazało się krwawieniem z naczynek w pochwie. Ogólnie pierwszy trymestr jest taki niepewny, ale za bardzo sobie mieszamy w głowie - dlatego przestań czytać, odpocznij, czekaj na kolejne badanie :)
Kochana dziękuję 🤗

@Domamicia W takim razie skoro na USG jest wszystko w porządku, to moim zdaniem nie ma czym się martwić. Bety nie powtarzaj, bo na tym etapie nie ma to już sensu - betę się sprawdza póki na obrazie USG nie pojawi się zarodek z echem serca. Moim zdaniem niepotrzebnie się stresujesz - i masz prawie analagiczną sytuację do mojej. U mnie też było >10000 i wszystko było w porządku.

Zazwyczaj gdy jest wynik >10 000 to próbkę się rozcieńcza żeby uzyskać dokładną liczbę, ale nie każde laboratorium to robi (i wiem co mówię bo pracowałam w kilku). Przy tych wartościach bez sensu jest oznaczać stężenie bo wyniki i tak są mało dokładne. Tak jak dziewczyny pisały, nie stresuj się, jeśli nie ma objawów, na USG wszystko ok to będzie dobrze :)

Też uważam że wszystko jest ok. Idź na USG i daruj sobie betę. Na pewno gdzieś prywatnie zrobią Ci od ręki 🙂

Moje Drogie zdzwoniłam do laboratorium opowiedziałam o całej sytuacji i o swoich nerwach. Pani w tym samym momencie wzięła ponownie moja próbkę do analizy i za chwile oddzwoni z dokładna wartością . Powiedziała tylko , że wynik jest tak wysoki , że aparat sobie z tym nie radzi i musi to rozcieńczyć ręcznie. Odetchnęłam trochę. Ale dzisiaj i tak jedziemy na usg.

Moje Drogie zdzwoniłam do laboratorium opowiedziałam o całej sytuacji i o swoich nerwach. Pani w tym samym momencie wzięła ponownie moja próbkę do analizy i za chwile oddzwoni z dokładna wartością . Powiedziała tylko , że wynik jest tak wysoki , że aparat sobie z tym nie radzi i musi to rozcieńczyć ręcznie. Odetchnęłam trochę. Ale dzisiaj i tak jedziemy na usg.
No to super, na usg przy takich wartościach, już powinno być coś widać

reklama
Do góry