reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo się niepokoje proszę o pomoc

reklama
Bardzo współczuję, bo sama przez to przechodziłam. Teraz boję się, że będę miała przez to zestresowane dziecko tyle mu wysłałam wtedy złych emocji.
A moje krwawienie okazało się krwawieniem z naczynek w pochwie. Ogólnie pierwszy trymestr jest taki niepewny, ale za bardzo sobie mieszamy w głowie - dlatego przestań czytać, odpocznij, czekaj na kolejne badanie :)
Kochana dziękuję 🤗

@Domamicia W takim razie skoro na USG jest wszystko w porządku, to moim zdaniem nie ma czym się martwić. Bety nie powtarzaj, bo na tym etapie nie ma to już sensu - betę się sprawdza póki na obrazie USG nie pojawi się zarodek z echem serca. Moim zdaniem niepotrzebnie się stresujesz - i masz prawie analagiczną sytuację do mojej. U mnie też było >10000 i wszystko było w porządku.

Zazwyczaj gdy jest wynik >10 000 to próbkę się rozcieńcza żeby uzyskać dokładną liczbę, ale nie każde laboratorium to robi (i wiem co mówię bo pracowałam w kilku). Przy tych wartościach bez sensu jest oznaczać stężenie bo wyniki i tak są mało dokładne. Tak jak dziewczyny pisały, nie stresuj się, jeśli nie ma objawów, na USG wszystko ok to będzie dobrze :)

Też uważam że wszystko jest ok. Idź na USG i daruj sobie betę. Na pewno gdzieś prywatnie zrobią Ci od ręki 🙂

Moje Drogie zdzwoniłam do laboratorium opowiedziałam o całej sytuacji i o swoich nerwach. Pani w tym samym momencie wzięła ponownie moja próbkę do analizy i za chwile oddzwoni z dokładna wartością . Powiedziała tylko , że wynik jest tak wysoki , że aparat sobie z tym nie radzi i musi to rozcieńczyć ręcznie. Odetchnęłam trochę. Ale dzisiaj i tak jedziemy na usg.

Moje Drogie zdzwoniłam do laboratorium opowiedziałam o całej sytuacji i o swoich nerwach. Pani w tym samym momencie wzięła ponownie moja próbkę do analizy i za chwile oddzwoni z dokładna wartością . Powiedziała tylko , że wynik jest tak wysoki , że aparat sobie z tym nie radzi i musi to rozcieńczyć ręcznie. Odetchnęłam trochę. Ale dzisiaj i tak jedziemy na usg.
No to super, na usg przy takich wartościach, już powinno być coś widać

reklama
Do góry