reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Badanie nasienia

PaniR

Fanka BB :)
Kilka miesięcy staramy się o dziecko- bezskutecznie. Mąż zrobił badanie nasienia. Myślę, że potrzebna jest wizyta u androloga. Wyniki mnie przeraziły, nie znam się na tym, ale moim zdaniem nie wygląda to dobrze. Co o tym myślicie? Macie jakieś rady i spostrzeżenia zanim pokażemy wyniki specjaliście?
1000008785.jpg
1000008786.jpg
1000008787-jpg.1691874

Załączniki

• 1000008787.jpg
    1000008787.jpg
    446,1 KB · Wyświetleń: 221
reklama
No nie są to dobre wyniki. Oprócz bardzo małej ilości plemników to ich morfologia to tylko 0,5 %. Więc wizyta u androloga jak najbardziej wskazana. Czy rzeczywiście abstynencja wynosiła 0 dni?

No nie są to dobre wyniki. Oprócz bardzo małej ilości plemników to ich morfologia to tylko 0,5 %. Więc wizyta u androloga jak najbardziej wskazana. Czy rzeczywiście abstynencja wynosiła 0 dni?
Nie, to błąd. Abstynencja wynosiła 4 dni

Moja lekarka immuno że specjalizacja androloga zwróciła u nas uwagę na te bakterie i leukocyty. U Was też są.
Zrobiliśmy posiew tlenowy i beztlenowy..wyszły bakteria.
Dostaliśmy antybiotyk
Zbadaliśmy też testosteron- obniżony.

Myślę, najlepiej oddać nasienie do badania w klinice, a nie je dostarczyć do kliniki
Jednak czas i warunki przewożenia też mają znaczenie.

A ja dodałabym jeszcze konieczność wykonania badania usg jąder i podpisała się pod posiewem tlen i beztlen.

W tym wszystkim najzabawniejsze jest to, że udało Nam się zajść w ciążę. (Test zrobiłam wieczorem po odebraniu wyników przez męża). Teraz zastanawiam się czy przy takich wynikach dziecko może mieć jakieś wady? Mój ginekolog kiedyś wspominał, że przy słabym nasieniu poprostu nie dojdzie do zapłodnienia. Przeczytałam już cały internet i tam są informacje o ewentualnym poronieniu, ale o tym jak to może wpłynąć na dziecko już nie znalazłam.

W tym wszystkim najzabawniejsze jest to, że udało Nam się zajść w ciążę. (Test zrobiłam wieczorem po odebraniu wyników przez męża). Teraz zastanawiam się czy przy takich wynikach dziecko może mieć jakieś wady? Mój ginekolog kiedyś wspominał, że przy słabym nasieniu poprostu nie dojdzie do zapłodnienia. Przeczytałam już cały internet i tam są informacje o ewentualnym poronieniu, ale o tym jak to może wpłynąć na dziecko już nie znalazłam.
Wszystko może się zdarzyć, a na te chwile powinnaś się cieszyć.
Zawsze się może znaleźć jeden wojownik który przebija się, i skoro są dwie kreski to pewnie tak było u Was.
Nie pozostaje nic innego jak się cieszyć
Zdrowia!❤️

reklama
Wszystko może się zdarzyć, a na te chwile powinnaś się cieszyć.
Zawsze się może znaleźć jeden wojownik który przebija się, i skoro są dwie kreski to pewnie tak było u Was.
Nie pozostaje nic innego jak się cieszyć
Zdrowia!❤️
Dziękuję bardzo za słowa wsparcia🥰♥️

Do góry