reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badanie nasienia - czy aż tak źle?

No tylko na monitoringu u lekarza dowiemy się czy pęka. Test owulacyjny wykrywa nam tylko poziom homronu LH który jest potrzebny do wzrostu pęcherzyków, a czy pęka w odpowiednim momencie możemy zobaczyć na monitoringu :) Więc warto umówić się do lekarza i to sprawdzić i zbadać te hormony co wyżej napisałam :) To na start :) Życzę wam, aby szybko się udało :)
Hmm w takim razie jutro sobie zadzownie do ginekologa najbliższego w celu monitoringu, lepiej być pewnym :)
Mam jeszcze jedno takie trochę głupie pytanie - czy alkohol ma duży wpływ na plemniki? Chodzi mi o to, że do tej pory co weekend (soboty) chodziliśmy do znajomych i mój mężulek no powiem tak - nie wypijał jednego drinka ani dwóch tylko sporo więcej. W tygodniu oczywiście zero alko lub góra dwa piwa.
Lekarka nam powiedziała, że alko tutaj w sumie nie ma nic do rzeczy jeśli tylko co sobotę - jednak ja mam całkiem inne zdanie i chciałabym aby na te 3 mies całkowicie odrzucił wszelkie drinki alkholowe oraz piwko :rolleyes2:
Ale czy fakrtycznie jedno piwo w tygodniu może zaszkodzić?

reklama
Hmm w takim razie jutro sobie zadzownie do ginekologa najbliższego w celu monitoringu, lepiej być pewnym :)
Mam jeszcze jedno takie trochę głupie pytanie - czy alkohol ma duży wpływ na plemniki? Chodzi mi o to, że do tej pory co weekend (soboty) chodziliśmy do znajomych i mój mężulek no powiem tak - nie wypijał jednego drinka ani dwóch tylko sporo więcej. W tygodniu oczywiście zero alko lub góra dwa piwa.
Lekarka nam powiedziała, że alko tutaj w sumie nie ma nic do rzeczy jeśli tylko co sobotę - jednak ja mam całkiem inne zdanie i chciałabym aby na te 3 mies całkowicie odrzucił wszelkie drinki alkholowe oraz piwko :rolleyes2:
Ale czy fakrtycznie jedno piwo w tygodniu może zaszkodzić?
Znany androlog w Polsce twierdzi że tak a szczególnie nie dobre jest piwo ponieważ zawiera żeńskie hormony.
Zawsze mówią że alkohol ma duże znaczenie na plemniki, ale gdzieś musimy mieć ujście emocji żeby nie zwariować [emoji16] więc po prostu niech ograniczy do jednego np. jednego drinka [emoji846]

Ech dziewczyny, tak sobie siedzę i myśle ciagle o tych wynikach ... czy jest szansa na naturalną ciąże przy tej morfologii?
Kurczę im więcej czytam tym bardziej sie załamuje..

Ech dziewczyny, tak sobie siedzę i myśle ciagle o tych wynikach ... czy jest szansa na naturalną ciąże przy tej morfologii?
Kurczę im więcej czytam tym bardziej sie załamuje..
Oczywiście! Dziewczyny zachodzą w ciąże z morfologią 0% , a twój partner do tego ma bardzo dużą ilość plemników :)

Dziewczyny! Przychodzę do Was z (mam nadzieje) super wiadomością.
Robiłam dzisiaj o 12 test ciążowy bo moze sobie wymyślałam, ale ostatnie dni wieczorami było mi niedobrze i chodziłam ciagle senna i jakoś zbierało mnie na grypę. Wiec w sumie tak z „głupia” zrobiłam dzisiaj ten Yes i wyszedł po około 30 sekundach pozytywny!
Oczywiście byłam (i jestem) dość sceptycznie nastawiona i zaczęłam czytać co moze przekłamywac test...
Ale pojechałam kupić drugi test i zrobiłam przed chwila i tez widoczna druga kreseczka 🤩 Jutro albo w poniedziałek podjade sobie na betę.
Trzymajcie kciuki!
Nie wiem czy czasami wielkiego wpływu nie miał tutaj fakt, ze od wizyty u lekarza odpuściłam.. trochę sie pogodziłam, ze jeszcze trochę nam czasu zleci zanim sie uda.. a w przyszłym tygodniu mamy umówiona wizytę do androloga aby zbadać męża i co jest nie tak z morfologią.
A Tu taka niespodzianka- mam nadzieje ze beta bedzie wzrastać.
Także chyba psychika tu odegrała wielką role - jak sie pogodziłam i odpuściłam, przestałam myślec to masz !

Robiłam dzisiaj o 12 test ciążowy bo moze sobie wymyślałam, ale ostatnie dni wieczorami było mi niedobrze i chodziłam ciagle senna i jakoś zbierało mnie na grypę. Wiec w sumie tak z „głupia” zrobiłam dzisiaj ten Yes i wyszedł po około 30 sekundach pozytywny!
Oczywiście byłam (i jestem) dość sceptycznie nastawiona i zaczęłam czytać co moze przekłamywac test...
Ale pojechałam kupić drugi test i zrobiłam przed chwila i tez widoczna druga kreseczka [emoji2956] Jutro albo w poniedziałek podjade sobie na betę.
Trzymajcie kciuki!
Nie wiem czy czasami wielkiego wpływu nie miał tutaj fakt, ze od wizyty u lekarza odpuściłam.. trochę sie pogodziłam, ze jeszcze trochę nam czasu zleci zanim sie uda.. a w przyszłym tygodniu mamy umówiona wizytę do androloga aby zbadać męża i co jest nie tak z morfologią.
Także chyba psychika tu odegrała wielką role - jak sie pogodziłam i odpuściłam, przestałam myślec to masz !
Super! Zrób bete i od razu progesteron [emoji7] po cichu gratuluję!

Ale pojechałam kupić drugi test i zrobiłam przed chwila i tez widoczna druga kreseczka [emoji2956] Jutro albo w poniedziałek podjade sobie na betę.
Trzymajcie kciuki!
No i super wieści! Drobne odchylenia od normy moim zdaniem nie zawsze są niepokojące, czego jesteś najlepszym przykładem [emoji846][emoji846][emoji846] życzę Ci spokojnej ciąży.

reklama
Do góry