reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

badanie beta hcg

szczeslimamaminka

Zaciekawiona BB
Witam robiłam 2 razy badania beta hcg
Pierwsze robione 15.09 wynik to 51.13
Drugi robiony 18.09 wynik to 96.54
Czy dobrze rośnie? I który to tydzień. Bo już się pogubiłam trochę w tym.

reklama
Jak na moje oko za wolno przyrasta. Po 72 h powinien być przyrost min 114% z tego co właśnie wyczytałam.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin

Kalkulator przyrostu bHCG
:arrow: Link do: hCG Calculator and hCG Levels Chart Tool | BabyMed.com

Wg kalkulatora u Ciebie beta przyrosla o 88% czyli za mało. Który to u Ciebie dzień po owulacji ?

Wysokość hormonu wskazuje na ciaze. Jednak przerasta zbyt wolno. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem i powtórz jeszcze badanie jutro.

@Aria1010 co ty chrzanisz?? wrzucasz lasce link że ma wzrastać minimum o 66% przeliczasz jej że jej przyrost to 88% i mówisz że jest źle? Fakt ,że poziom wg mnie powinien być już koło 150 ale... @szczeslimaminka czy robiłas bhcg w tym samym punkcie?? Idź do lekarza.

O 66% po 48 h a o 114% po 72 h.
A ona miała po 72 h 88% przyrostu

Więc zanim zaczniesz na kogoś naskakiwac to proszę poczytaj do końca.

Nigdy w życiu nie chciałabym komuś umyślnie sprawiać przykrosci pisząc że coś jest nie tak z ciąża.

Też napisałam żeby się zgłosiła do lekarza. Bo ja nim nie jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry