reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Badania

Kasiu slonko nie denerwuj sie ... wiem ze latwo sie mowi, ale musisz byc dobrej mysli ... wszystko sie dobrze skonczy ... trzymajcie sie i dawaj znac co i jak :) .. buziolki :-*

reklama
Oczywiście :)) Już troszkę lepiej (o zgrozo zjadłam właśnie kawałek, malutki czekolady truskawkowej..a w ogóle w ciązy nie mam ochoty na słodyczy..a teraz mnie naszło NATYCHMIAST) To pewnie przez zdenerwowanie..ha,tylko ciekawe jak ja mam ograniczyć cukry, skoro ich nie jem (ten kawałek to wyjątek od samego początku)

Dziewczyny jestem załamana, bo chyba mam cukrzycę ciążową :(
Gluzkoza na czczo po godzinie wyszła mi 141 mg czyli (wprawdzie niewiele) przekroczona, a w ostatnim moczu mam ciałka ketonowe 15 mg/dl a nie powinno byc ich wcale, a też świadczą (mogą świadczyć) o początkach cukrzycy. Naprawdę ryczeć mi się chce bo jeszcze tego cholerstwa mi potrzeba....

Dziewczyny - nie zalamujcie sie! na pewno przy odpowiediej diecie bedzie ok. przed chwila rozmawialam na gadu z kolezanka, ktora w ciazy tez miala cukier za wysoki i mowila, ze musiala stosowac dietke i wszystko bylo ok.

przeczytajcie sobie ten link, co wkleilam ponizej.

Mamuska a rozmawialas juz o tym z gin.? nie stresuj i nie denerwuj sie za wczasu ... a w razie czego gin. napewno Cie nie zostawi tak i wszystko dobrze sie skonczy :) .. buziolki :-*

Mam do was pytanie!!!Tez macie niskie cisnienie??Bo ja mam;/dzis mialam 94 na 53;/ pozniej wam odam jakie sa moje wyniki morfologii i moczu itd.:)Wyniki wassermana mam ujemny.

Becik ja mam caly czas praktycznie 116/60 ( w okolicach ) .... powiedz o tym cisnieniu swojemu gin. ... nie wiem czy takie niskie moze byc i nie chce Cie w blad wprowadzac ... najlepiej wszystko sie dowiedziec ;)

Becik, ja czasami takie miewam. Generalnie mam niskie ciśnienie, a jeszcze brałam Diprophyllinum, która mi je obniżała i zdażało mi się takie, nawet kilka razy zrobiło mi się słabo. ;) Moja ginka kazała mi co dzień rano strzelić sobie kawkę ;) ;D

reklama
Co do ciśnienia to moje standard (nie w ciąży) to 90/60, w ciązy troszkę mi... spadło i jest ok 80/50 (czasem niżej ::) ) i pomimo że czasem ciężko się z tym żyje moja gin mówi zeby sie nie przejmowac bo w ciąży niebezpieczne jest wysokie ciśnienie a niskie poza sennością nie robi nam nic złego. Też mam zaleconą na to słabą kawkę pół na pół z mleczkiem w gorsze dni ;) Tak robię i jakoś sobie radzimy z Mariczką ;D

Do góry