niespokojna321
Początkująca w BB
Witam. Z wyników krwi wynik trisomii to 1:675 co to oznacza?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje wątpliwości, obawiam się również że lekarz też może nie mieć odpowiedzi. Wysokie TSH trzeba wyregulować, bierzesz lewotyroksynę?27 lat. Od początku dziwnie wychodzą wyniki wysoka glukoza cukrzycy brak wysokie tsh po reszcie badań tarczyca w porządku. I tak od początku a co mogło wpłynąć na taki wysoki poziom? Czy mega stres przewlekłe zapalenie zatok akurat w tym czasie antybiotyk i inne leki jest taka możliwość?
Po wyniku tsh ginekolog skierowała mnie na ft3 i ft4 wraz ze skierowaniem do endokrynologa po wizycie u niego stwierdził że nie ma tarczycy nie ma niczego nawet węzły nie powiększone i na tym wizyta się zakończyłaNiestety nie znam odpowiedzi na Twoje wątpliwości, obawiam się również że lekarz też może nie mieć odpowiedzi. Wysokie TSH trzeba wyregulować, bierzesz lewotyroksynę?
A tak z ciekawości jakie było to TSH?Po wyniku tsh ginekolog skierowała mnie na ft3 i ft4 wraz ze skierowaniem do endokrynologa po wizycie u niego stwierdził że nie ma tarczycy nie ma niczego nawet węzły nie powiększone i na tym wizyta się zakończyła
0,089A tak z ciekawości jakie było to TSH?
To jest bardzo niskie TSH0,089
Ja już nic z tego wszystkiego nie rozumiem. Szukam od początku na wszystko odpowiedzi bo co chwilę niby wychodzi ze coś jest nie tak a potem się okazuje że niby nic nie ma już nie wiem co myśleć ale bardzo dziękuję za chęć pomocy i poświęcony czasTo jest bardzo niskie TSH
Spokojnie. Nie wiem jak tam u Ciebie z tą tarczycą, ale takie TSH jest naprawdę niskie. Ja miałam przed ciążą na poziomie koło 2, w ciąży od razu poszło w górę do ponad 4, szybko miałam endokrynologa i dostałam leki. Cukier też wyszedł mi podwyższony dlatego dostałam od razu skierowanie na krzywą, a po krzywej okazało się, że mam hipoglikemię. W prenatalnych miałam bardzo niskie białko PAPPA i ryzyko T21 1:227.Ja już nic z tego wszystkiego nie rozumiem. Szukam od początku na wszystko odpowiedzi bo co chwilę niby wychodzi ze coś jest nie tak a potem się okazuje że niby nic nie ma już nie wiem co myśleć ale bardzo dziękuję za chęć pomocy i poświęcony czas
To jest bardzo niskie TSH
Ponownie mam zrobić badania krwi tsh ft3 itd na 16 lutego zobaczymy. To jak to jest z tym ryzykiem bo tego cały czas nie rozumiem jeśli ja mam 1:675 czyli to co napisałaś rozumiem a Ty miałaś 1:227 to znaczy że jedna na 227kobiet urodzi chore dziecko tak mam to rozumieć? Bo na jednej stronie pisał przykład że ogólnie to się mieści między 1:300 a 1:1000,, te pośrednie ryzyko " a jeśli jest np 1:500 to ryzyko jest małe że niby gdy jest wyższe niż 1:300 ale to tak idzie zinterpretować jakby szło w odwrotna stronęSpokojnie. Nie wiem jak tam u Ciebie z tą tarczycą, ale takie TSH jest naprawdę niskie. Ja miałam przed ciążą na poziomie koło 2, w ciąży od razu poszło w górę do ponad 4, szybko miałam endokrynologa i dostałam leki. Cukier też wyszedł mi podwyższony dlatego dostałam od razu skierowanie na krzywą, a po krzywej okazało się, że mam hipoglikemię. W prenatalnych miałam bardzo niskie białko PAPPA i ryzyko T21 1:227.
Tak, dokładnie tak. Jedna kobieta na 227 z takimi wynikami jak moje, 226 kobiet z tej grupy urodzi zdrowe dziecko. Im mniejsza wartość xxx w postaci 1:xxx, tym ryzyko jest wyższe (grupa się zawęża). Więc 1:1000 jest niższe niż 1:300.Ponownie mam zrobić badania krwi tsh ft3 itd na 16 lutego zobaczymy. To jak to jest z tym ryzykiem bo tego cały czas nie rozumiem jeśli ja mam 1:675 czyli to co napisałaś rozumiem a Ty miałaś 1:227 to znaczy że jedna na 227kobiet urodzi chore dziecko tak mam to rozumieć? Bo na jednej stronie pisał przykład że ogólnie to się mieści między 1:300 a 1:1000,, te pośrednie ryzyko " a jeśli jest np 1:500 to ryzyko jest małe że niby gdy jest wyższe niż 1:300 ale to tak idzie zinterpretować jakby szło w odwrotna stronę