reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania prenatalne. Co o tym myślicie ?

Bobo25

Aktywna w BB
witam
Dziewczyny ci sąsiedzie o tym badaniu. Lekarz mi zaproponował. Początkowo byłam przeciwna. Ale później pomyślałam ze jeżeli nie daj Boże wyszło by coś to można już wcześniej zapobiegać. I poznamy płeć maleństwa
Chce wiedzieć co Wy o tym sądzicie.

reklama
Rozwiązanie
Ja robiłam i polecam. Nie wyobrażam sobie inaczej. to najbardziej miarodajne badania. A co do lekarza to polecam dr Warcholińską z Żelaznej w Katowicach

witam
Dziewczyny ci sąsiedzie o tym badaniu. Lekarz mi zaproponował. Początkowo byłam przeciwna. Ale później pomyślałam ze jeżeli nie daj Boże wyszło by coś to można już wcześniej zapobiegać. I poznamy płeć maleństwa
Ja jestem jak najbardziej za. Robiłam pierwsze badanie chyba gdzieś ok 3 miesiąca ciąży a drugie niedawno w 21 tygodniu. Dzięki temu masz możliwość dokładnego zbadania dzidziusia, sprawdzenia czy wszystko jest ok, uspokojenia się :) a jeśli coś wyjdzie nie tak, to współczena medycyna może już wiele zdziałać przed narodzinami. Uważam, że naprawdę warto.

reklama
Badania prenatalne są potrzebne żeby wykryć duże wady dzidziusia . Ale są też takie wady których nie pokażą np SKS stopy końsko szpotowate . Wtedy mamy juz psychicznie byłyby nastawione na to co je czeka w przyszłości z dzidziusiem , a tak to szok po porodzie://

Ja robiłam i polecam. Nie wyobrażam sobie inaczej. to najbardziej miarodajne badania. A co do lekarza to polecam dr Warcholińską z Żelaznej w Katowicach

witam

Rozwiązanie
Przede wszystkim ważne jest by badania prenatalne zostały dokładnie wykonane. Ogólnie ja myślę by zapisać się do Olmedical, ponieważ słyszałam, że tutaj do badania wykorzystywany jest nowoczesny sprzęt jak aparat ultrasonograficzny Samsung Hera W9 dzięki któremu można faktycznie sprawdzić czy wszystko jest w porządku z dzieckiem. Dodatkowo lekarze posiada duże doświadczenie i co ważne badania wykonuje bardzo starannie i dokładnie
@aniaslu to jest nieładna, ukryta reklama kliniki, spójrz na inne posty tej osoby

Do góry