reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Badania Po Poronieniu

Czesc. Czy jezeli mialam dwie ciaze biochemiczne pod rzad, zakończone na etapie 4 tygodnia i kilku dni to czy mogę dalej się starac czy powinnam odczekać i zrobić jakieś badania?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie czekałam po biochemicznych i nie robiłam badań, bo np badania genetyczne nie przysługują w takich ciążach, bo wg lekarzy ciąża jest wtedy kiedy jest chociaż pęcherzyk ciążowy.... Pogadaj ze swoim ginekologiem, na pewno coś tobie poradzi. Nie poddawaj się i walcz o swoje szczęście. Ja tak zrobiłam i dziś jestem w 21 tygodniu, a straciłam 5 ciąż. Będzie dobrze ;-)

reklama
Witajcie :) Chciałabym dopytac o definicje ciąży biochemicznej. Poroniłam moją pierwszą ciąże bardzo wcześnie, wg lekarzy był to 4 tydzień, wg moich obliczeń góra 3. Oczywiście zarówno beta jak i testy wskazywały na ciążę, na usg nie było nic widać, dopiero dzień przed łyżeczkowaniem ginekolog zauważył, cytuję, "jakieś resztki" (lekarz z najgorszego koszmaru). Czy można w tym przypadku mówić o ciąży biochemicznej? Dodam, że to stwierdzenie nie padło ani razu z ust lekarzy w szpitalu, do którego trafiłam z lekkim plamieniem.

Hej dziewczyny czy jest tu ktoś z Kielc która posiada mutacje MTHFR ?
jeśli tak proszę napisz e-mail aga.parkita@onet.pl
potrzebuj ę namiar na lekarz z kielc który poprowadzi mnie fachowo i w końcu uda mi się donosić ciąże.
pozdrawiam

Hej dziewczyny czy jest tu ktoś z Kielc która posiada mutacje MTHFR ?
jeśli tak proszę napisz e-mail aga.parkita@onet.pl
potrzebuj ę namiar na lekarz z kielc który poprowadzi mnie fachowo i w końcu uda mi się donosić ciąże.
pozdrawiam
Dodaj się do grupy na fejsie MTHFR Polska tam dziewczyny ci poleca jakiegoś ogarniętego lekarza

Hej mogłabym bym was prosić o listę badań jakie powinno się zrobić po poronieniu? Bez opisów tylko ogólnie. Będę wdzięczna

Hej dziewczyny.
Jakie badania wykonywałyście ze zostałyście zakwalifikowane do szczepionek z limfocytów męża?
Czy chodzi o wynik allo-mlr? Czy coś innego

reklama
witajcie!!

ja robiłam różne badania...czasami myślę, że aż za dużo, ale w moim przypadku na szczęście zrobione badania, wydane pieniądze i zmarnowane nerwy dały wynik.

w moim przypadku były to:
1. morfologia krwi z tzw. profilem witaminowym
2. badanie moczu - ogólne i posiew
3. profil hormonalny całego cyklu- w tym w każdym cyklu po poronieniu w 2 dc prolaktyna, 7 dni po owulacji progesteron i estadriol
4. badanie tarczycy-z hormonami
5. toxoplazmoza - igg i igm
6. borelioza
7. badania wykluczające zespół antyfosfolipidowy-przeciwciała antyfosfolipinowe, i przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinowe
8. cytomegalowirus
9. chlamydia
10. cytologia
11. Bhcg-żeby wykluczyć ewentualne powikłania po zabiegu
12. badania genetyczne-kariotyp
13. autoimmunologiczne
14. krzywą cukrową i insulinową, po obciążeniu glukozą 75 gr

tak jak wspominałam, w moim przypadku badania dały odpowiedź na pytanie dlaczego straciłam trzy ciąże....niestety dopiero teraz bo bezmyślność lekarzy i systemy, który wysyła na badania dopiero po trzecim poronieniu to głupota!
Hey naprawdę strasznie dużo tych badan, ja jestem po dwóch poronieniach, oczywiście lekarz zalecił badanie kariotypu i zrobił test na zespół antyfoso. Ja sama jestem już po badaniu na trombofilie, insukiniooornisc, teraz będę robić wymazy z pochwy, jestem ciekaw co nie grało u Ciebie bo ja nadal nie mam odpowiedzi, niby są jakieś przesłanki do stosowania heparyny ale tu nie ma 100 pro pewności że o to chodziło już sama nie wiem gdzie szukać i co robić myślę jeszcze nad wykonaniem ANA

Do góry