reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

nessy przykro mi z powodu twoich strat
[*]
sporo badań już za tobą, ale myślę, ze po tylu poronieniach warto przebadać kariotyp twój i męża. Jest to badanie genetyczne i spokojnie dostaniesz na nie skierowanie nawet od lekarza pierwszego kontaktu, a już od ginekologa obowiązkowo

malwa88
nigdy nie można być 100% przekonanym, ze to akurat infekcja jest przyczyną, jednakże w przypadku chlamydii, ureaplasmy i mycoplasmy jest to wysoce prawdopodobne, bo te bakterie są odpowiedzialne za poronienia

reklama
ja robiłam urogin zestaw

ureoplasma
mykoplasma
chlamydia
opryszczka
hpv
koszt 400zł
poczytaj na stronach urogin.pl tam jest cennik możesz sobie sama zamówić taki test nie wiem jakie teraz obowiązują ceny , ja robiłam zestaw 400zł
wyszła ureoplasma
po antybiotykoterapii kolejny test na ureoplasme dla mnie i męża

150-200zł chyba sie wahały ceny
razy dwa bo ja i M to 700zł około wyszło i jeszcze wizyty doliczyłam, no i teraz szczepionka na drogi moczowe przez 3 miesiące łykam już pierwszy miesiąc za mną ,ale opakowanie na miesiąć kosztuje 90zł
A u mnie padło na infekcje bo miałam gorączke 39 stopni, bóle brzucha ,a następnego dnia gorączka ustąpiła wszystko było ok już sie cieszyłam ,a jak poszłam do wc to krwotok ,skrzepy i cały ten koszmar , stąd podejrzenie infekcji.

jeszcze jedna ważna sprawa jeśli wychodzi któraś z bakterii to w czasie leczenia zakaz współżycia bo to sie przenosi drogą płciową!!!

Ilonko - a badanie genetyczne czy zwykłe?
Bo te bakterie nie mają otoczki i ich pod zwykłym mikroskopem nie widać, przynajmniej tak mi pani w lab powiedziała jak usiłowałam sie dowiedzieć czy badanie robią i okazało się ,że robią ,ale tylko z krwi bo wymaz nie daje 100% pewności ,ale ja tam nie wiem jak to jest, bo znpwu krew też niezupełny obraz daje więc sie zdecydowałam na ten urogin.

http://www.nucleagena.pl/oferta/produkty/test_urogin.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzięki dziewczyny. naprawde bardzo mi pomogłyście. u mnie nie bylo gorączki ani buli brzucha. czułam sie świetnie... więc pewnie to nie infekcja chociaż nie mogę tego wykluczyć. zacznę najpierw od bań krwi tarczca progesteron toxo cytomegalia pc antykardiolipinowe. potem te wymazy...troche to potrwa zanim wszystkie zrobie bo to kosztije a ja tak bym chciała mieć dziecko... swoje maleństwo....

kobietka mi kobieta powiedziała w laborze, że wymazy te które oni robią to jest to samo co w przypadku urogin, więc nie będę już świrować tylko zrobię tam

dziwi mnie to, że wypisujecie ceny badań, ja mam chyba jakiegoś naprawdę cudownego lekarza, bo za nic płacic nie będę. Ktoś tam wspomniał o płatnym kariotypie, ja idę do prywatnej kliniki genetycznej i nic płacic nie będę, bo mój lekarz stwierdził, że wypisz emi skierowanie na NFZ i na wszystkie inne badania. Pogadajcie może ze swoimi lekarzami, albo poszukajcie po necie lekarza po poronieniu, który bedzie wiedział, co robic.

ja akurat nie mam czasu na bieganie po lekarzach, dlatego robię badania sama, nie przeszkadza mi ich cena, bo wiedziałam na co się piszę, z resztą i tak już mam wszystkie prawie zrobione, to nie mam co się nad tym zastanawiać teraz, natomiast tym dziewczyną które dopiero są na starcie też polecam jak się uda załatwiać skierowania o ile znajdą właściwego lekarza

a tak w ogóle to czytając twój post poczułam się gorsza przez to, ze nie mam cudownego lekarza, który zleca mi za free badania. Wiesz, nie każdy lekarz jest taki wspaniałomyślny jak twój i w większości przypadków tak jest. Jakbyś poczytała uważnie na naszym wątku głównym historie dziewczyn to wiedziałabyś, ze nie raz jakbyśmy same nie zdecydowały się na zrobienie badań, to nie miałybyśmy ich w ogóle, bo lekarze twierdzą, ze nie ma potrzeby

Nie chodzi mi o to, że jesteście gorsze tylko nie rozumiem podejścia lekarzy. Często mówią, że nie trzeba robic badan, no bo się zdarzyc poronienie może, ale jak się zdarzy następne to mówią, a czemu badań nie zrobiła Pani, ale nikt nie jest często łaskawy poprowadzic pacjentkę jak to zrobic. Wiem, że często same podejmujecie poszukiwania przyczyny, ale nie każdą na to stac, a po za tym wiele z Was już zrobiło badania i nadal nie wie, co był przyczyną.

Irytuje mnie to, że w mediach wszyscy mówią kobietach, które poddadzą się aborcji, ze takie poszkodowane i trzeba się nimi opiekowac - psycholog i tego typu kwestia, a matki, które poroniły to tak jakby nie istniały.

reklama
no niestety póki co poronienie jest traktowane jako naturalna selekcja i dlatego ciężko znaleźć dobrego gina, który potrafi zająć się takimi przypadkami

Do góry