reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Zaczęłam stymulację od 5 dc, a pierwsze badanie estradiolu było po 6 dniach stymulacji a więc w 10 dc.
Ogólnie to w poprzednim cyklu do 21 dc anty, od 22 dc Gonapeptyl Daily (dalej biorę codziennie), i w 5 dniu po krwawieniu z odstawienia wzięłam pierwszy zastrzyk.

Dodam że to moja druga stymulacja. Pierwsza w czerwcu, protokół krótki, stymulacja gonal f od 3 dc przez 11 dni. Estradiol na końcu 2250, dużo pobranych pęcherzyków i .. 4 komórki, ostatecznie wszystkie padły więc nie było co zapładniać. Wyczytałam że na wysokie amh (8) lepiej sprawdza się menopur, a u mnie jeszcze większe nic...
Ja teraz miałam Gonal i Menopur i oczywiście całą procedurę gonapeptyl 1/2 u mnie te leki i protokół dały radę. U Ciebie przy krótkim pęcherzyki były także może ten długi nie dla Ciebie i warto spróbować jeszcze raz krótkim.

Ja teraz miałam Gonal i Menopur i oczywiście całą procedurę gonapeptyl 1/2 u mnie te leki i protokół dały radę. U Ciebie przy krótkim pęcherzyki były także może ten długi nie dla Ciebie i warto spróbować jeszcze raz krótkim.
No właśnie lekarz powiedział że trzeba zmienić protokół, że nie działało. Masakra, nie wiem co myśleć :(

Ja mam AMH 6.6
Zaczęłam stymulację od 5 dc, a pierwsze badanie estradiolu było po 6 dniach stymulacji a więc w 10 dc.
Ogólnie to w poprzednim cyklu do 21 dc anty, od 22 dc Gonapeptyl Daily (dalej biorę codziennie), i w 5 dniu po krwawieniu z odstawienia wzięłam pierwszy zastrzyk.

Dodam że to moja druga stymulacja. Pierwsza w czerwcu, protokół krótki, stymulacja gonal f od 3 dc przez 11 dni. Estradiol na końcu 2250, dużo pobranych pęcherzyków i .. 4 komórki, ostatecznie wszystkie padły więc nie było co zapładniać. Wyczytałam że na wysokie amh (8) lepiej sprawdza się menopur, a u mnie jeszcze większe nic...
Ja mam AMH 6.6... biorę Puregon 150 i teraz dodatkowo Orgalutran... W 6dc pęcherzyki miały 13mm, jutro mam wizytę, aż jestem ciekawa czy wszystko w porządku 🙄

reklama
Do góry