reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Dziewczyny,
Macie wieksza wiedze i doswidczenie, pomozcie…
Beta z poniedzialku 1.7
Dzisiaj 2.6….
Niby wartości malutkie aczkolwiek rosną więc jeszcze trzeba weryfikować i nie odstawiać leków. Znam przypadek dziewczyny która miała w 8 dniu betę zerową lekarz kazał odstawić leki, ona nie posłuchała a za dwa dni ponad tysiąc beta zdrowe bliźniaki. Powodzenia ✊

Ja przy pierwszej procedurze mimo że nic praktycznie nie rosło czułam ciągle klucie i pobolewanie jajników. Przy tej obecnej czułam dużo intensywniejszy ból, straszny dyskomfort przed punkcją i do dnia wczorajszego czułam się i wyglądałam jak w 9 miesiącu ciąży 🤷 te odczuwanie jajników podczas stymulacji jest kwestią indywidualną. Powodzenia

Mogę podpytać o Twoją pierwszą procedurę? Jakie leki, co poszło nie tak? Ja w poniedziałek miałam pierwsze USG po 6 dniach menopuru 150. Mój estradiol wynosił 76.... W pt kolejna wizyta a ja nie mogę spać ze stresu.

Mogę podpytać o Twoją pierwszą procedurę? Jakie leki, co poszło nie tak? Ja w poniedziałek miałam pierwsze USG po 6 dniach menopuru 150. Mój estradiol wynosił 76.... W pt kolejna wizyta a ja nie mogę spać ze stresu.
Leki Ovaleap i Menopur. Jednostki początkowe jak dobrze pamiętam 37.5 / 100 na samym początku stymulacji wytworzyło się bardzo dużo pęcherzyków antralnych właściwie jak się później okazało dużo za dużo bo zablokowały się w jajnikach i wybiły się tylko dwa i dominowały do końca stymulacji rosły.Po zastrzyku na blokowanie jeden pękł i zostałam z jednym co dla mnie było absurdalne żebyś się poddawała narkozie i wyciągała jeden . Podjęli decyzję że zrobią mi stymulację po stymulacji czyli z jednej fazy od razu w drugą ale nic z tego zero pęcherzyków estradiol wolno rósł później zaczął spadać i wiedziałam że nic z tego nie będzie.

Niby wartości malutkie aczkolwiek rosną więc jeszcze trzeba weryfikować i nie odstawiać leków. Znam przypadek dziewczyny która miała w 8 dniu betę zerową lekarz kazał odstawić leki, ona nie posłuchała a za dwa dni ponad tysiąc beta zdrowe bliźniaki. Powodzenia ✊

Dziekuje za informacje :)
To moj pierwszy transfer i bycie tu na forum, wiec nie znam nawet historii z takimi happy endami :)

Który masz DC?
Zaczęłam stymulację od 5 dc, a pierwsze badanie estradiolu było po 6 dniach stymulacji a więc w 10 dc.
Ogólnie to w poprzednim cyklu do 21 dc anty, od 22 dc Gonapeptyl Daily (dalej biorę codziennie), i w 5 dniu po krwawieniu z odstawienia wzięłam pierwszy zastrzyk.

Dodam że to moja druga stymulacja. Pierwsza w czerwcu, protokół krótki, stymulacja gonal f od 3 dc przez 11 dni. Estradiol na końcu 2250, dużo pobranych pęcherzyków i .. 4 komórki, ostatecznie wszystkie padły więc nie było co zapładniać. Wyczytałam że na wysokie amh (8) lepiej sprawdza się menopur, a u mnie jeszcze większe nic...

reklama
Leki Ovaleap i Menopur. Jednostki początkowe jak dobrze pamiętam 37.5 / 100 na samym początku stymulacji wytworzyło się bardzo dużo pęcherzyków antralnych właściwie jak się później okazało dużo za dużo bo zablokowały się w jajnikach i wybiły się tylko dwa i dominowały do końca stymulacji rosły.Po zastrzyku na blokowanie jeden pękł i zostałam z jednym co dla mnie było absurdalne żebyś się poddawała narkozie i wyciągała jeden . Podjęli decyzję że zrobią mi stymulację po stymulacji czyli z jednej fazy od razu w drugą ale nic z tego zero pęcherzyków estradiol wolno rósł później zaczął spadać i wiedziałam że nic z tego nie będzie.
Czy masz wysokie amh też? Pewnie u mnie dzieje się to samo....

Do góry