reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Może nie będzie tak źle 😁 chociaż Ja odkąd wróciłam z kliniki to chodzę jak obłąkana co bym nie robiła to ciągle myślę czy te dwa chociaż się uchowają , czy tamte ruszą , co to będzie do poniedziałku oszaleć można. 🙄
A brzuch mnie tak boli od kilku godzin jak nigdy wcześniej od początku stymulacji już miałam w głowie że może pękły i jakiś płyn wyciekł głupieje człowiek 🤷

reklama
ruszą jak rakieta zobaczysz ☺️
Hej mój dzień zaczął się płaczem 🤷 teraz trochę się uspokoiłam Cetrotide włączyłam wczoraj brałam zastrzyk z podniesioną dawką i tak mnie boli brzuch z lewej strony nie wiem czy tamte szlak trafił czy jakimś cudem coś nowego ruszyło, a gdzie jeszcze do poniedziałku 😔

Hej mój dzień zaczął się płaczem 🤷 teraz trochę się uspokoiłam Cetrotide włączyłam wczoraj brałam zastrzyk z podniesioną dawką i tak mnie boli brzuch z lewej strony nie wiem czy tamte szlak trafił czy jakimś cudem coś nowego ruszyło, a gdzie jeszcze do poniedziałku 😔
mnie właśnie ten zastrzyk z cetrotide nie boli biorę go rano tak lekarz kazał, ale menopur to porażka 😕 dołączyła mi leki , dostinex wczoraj wzięłam jedna tabletkę i chyba za 5 dni mam wziąć druga , Aromek rano i wieczór i dzisiaj o 21 zastrzyk Gonapeptyl Daily . Acard kazała odłożyć , no i kwas foliowy biorę Folik .
Co do płaczu to wczoraj wyłapałam się jakoś nie miałam mocy i miałam ochotę położyć się wcześniej to tez mnie na płacz zbierało , jeszcze moja mama dzwoniła , która jutro do nas przyjeżdża to już wgl się rozkleiłam bo nie wiem czy jak o coś zapyta to przy niej nie wybuchnę płaczem 🤦🏼‍♀️

🙈 Nie wiedziałam że tyle można spać, strasznie się rozleniwiłam ostatnio, babcia mi oczywiście zaczęła odpowiadać że ona jak była w ciąży to pracowała do samego porodu a pracowała jako salowa na porodówce więc umyła naczynia i poszła rodzić 🤣 dodam że wie o ciąży dlatego bo mieszkamy razem a ja nie pracuje od in vitro więc szybko się domyśliła.

Dziewczyny macie mi tu się natychmiast pozytywnie nastawiać!! Ja po punkcji transfer miałam przełożony ze względu na obawy przed hiperką, potem zaś endometrium nie podobało się że cienkie ale gdy osiągało to minimum lekarka w zasadzie nie była zbyt przekonana spytała się czy chcemy spróbować ja stwierdziłam że nigdy nie będzie idealnie i jednak się udało 😊
Mam tak samo jak Ty 😁 ciągle bym spała, a to że jestem sama z pieskiem w domu to nie pomaga z jednej strony bo za dużo później myślę, ale odliczam dni bo za tydz wraca mój partner więc mam tydzień na dojście do siebie 🤣
Ja też nie pracuje od transferu, najpierw urlop a później już L4 ciążowe dostałam 🙈
Moi rodzice mieszkają pod nami, więc moja mama jak mnie jednego dnia poprosiła o pomoc w obieraniu jabłek to jej pomogłam (wyobraźcie sobie dziewczyny że godzinę odbierałam jabłka a później 4 godziny spałam - taka byłam wykończona) 😁 moja mama jest pielęgniarką i jak słyszę że ona w ciągu dnia spała na stojąco a w nocy pracowała do samego porodu to ręce mi opadają 🙈🤣

A brzuch mnie tak boli od kilku godzin jak nigdy wcześniej od początku stymulacji już miałam w głowie że może pękły i jakiś płyn wyciekł głupieje człowiek 🤷
Ból i dyskomfort jest wydaje mi się normalną sprawą, też tak miałam, bo jednak po takich lekach wszystko tam w środku pracuje 🙂 ale w dobrym kierunku napewno pracuje 🙂

mnie właśnie ten zastrzyk z cetrotide nie boli biorę go rano tak lekarz kazał, ale menopur to porażka 😕 dołączyła mi leki , dostinex wczoraj wzięłam jedna tabletkę i chyba za 5 dni mam wziąć druga , Aromek rano i wieczór i dzisiaj o 21 zastrzyk Gonapeptyl Daily . Acard kazała odłożyć , no i kwas foliowy biorę Folik .
Co do płaczu to wczoraj wyłapałam się jakoś nie miałam mocy i miałam ochotę położyć się wcześniej to tez mnie na płacz zbierało , jeszcze moja mama dzwoniła , która jutro do nas przyjeżdża to już wgl się rozkleiłam bo nie wiem czy jak o coś zapyta to przy niej nie wybuchnę płaczem 🤦🏼‍♀️
Sporo masz tych leków, Ja nie sądzę że po Cetrotide bo jego wzięłam o 8 rano a brzuch boli mnie od wczoraj 😔 ja sobie miejsca nie mogę znaleźć jeszcze dzisiaj mam gości i grilla porażka jakaś.. 😔 mój stan i humor nie jest imprezowy i grillowy
Ból i dyskomfort jest wydaje mi się normalną sprawą, też tak miałam, bo jednak po takich lekach wszystko tam w środku pracuje 🙂 ale w dobrym kierunku napewno pracuje 🙂
Obyś miała rację że w dobrym kierunku. 😘

Mam tak samo jak Ty 😁 ciągle bym spała, a to że jestem sama z pieskiem w domu to nie pomaga z jednej strony bo za dużo później myślę, ale odliczam dni bo za tydz wraca mój partner więc mam tydzień na dojście do siebie 🤣
Ja też nie pracuje od transferu, najpierw urlop a później już L4 ciążowe dostałam 🙈
Moi rodzice mieszkają pod nami, więc moja mama jak mnie jednego dnia poprosiła o pomoc w obieraniu jabłek to jej pomogłam (wyobraźcie sobie dziewczyny że godzinę odbierałam jabłka a później 4 godziny spałam - taka byłam wykończona) 😁 moja mama jest pielęgniarką i jak słyszę że ona w ciągu dnia spała na stojąco a w nocy pracowała do samego porodu to ręce mi opadają 🙈🤣
Hahaha uroki ciąży 😁 każdy organizm jest inny więc jeden będzie czuł się książkowo a drugi będzie odczuwał każdą zmianę w organizmie

reklama
Do góry