reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Hej dziewczyny 🙂jestem po wizycie, jest 6 dużych pęcherzyków, resztę spróbuję w poniedziałek nakłuć, tak więc wykupiłam leki na jutro (ovitrelle i gonapeotyl + unidox-antybiotyk) 🤔kolejne 350 zł za leki) 😔
Tak więc w poniedziałek punkcja - mam nadzieję że do tego czasu nic się już nie wydarzy

reklama
Hej dziewczyny 🙂jestem po wizycie, jest 6 dużych pęcherzyków, resztę spróbuję w poniedziałek nakłuć, tak więc wykupiłam leki na jutro (ovitrelle i gonapeotyl + unidox-antybiotyk) 🤔kolejne 350 zł za leki) 😔
Tak więc w poniedziałek punkcja - mam nadzieję że do tego czasu nic się już nie wydarzy
No i super ❤️ będziesz mieć transfer świeżaczka?

No i super ❤️ będziesz mieć transfer świeżaczka?
Kwestię transferu umówimy w poniedziałek bo lekarz powiedział że wszystko zależy od tego jak przebiegnie punkcja i hormony w jakich wartościach będą, dziś znów robiłam progesteron i estradiol (limit z dofinansowania wyczerpałam więc już normalnie płaciłam) 😁
Tak więc wszystko zależy od tego co się wydarzy w poniedziałek 🙈🙂

Tak tłumaczył, rok temu wartość miałam 130IU/ml już wtedy lekarz powiedział mi że jest ok bo to oznacza że przeszłam zachorowanie i mam w sobie przeciwciała, w kwietniu miałam ich już mniej bo 86IU/ml. Dopóki CMV igM jest ujemne to jest okej, bo jeżeli IgM byłoby dodatnie to znaczy że "aktualnie" się choruje. Koniec końców lekarz wtedy mi powiedział że dobrze że mam w sobie przeciwciała bo w ciąży jest małe prawdopodobieństwo żebym zachorowała i zagrażało by dziecku

I widzisz! Urosły! ❤️🤗 Super wiadomość! 🥰

I widzisz! Urosły! ❤️🤗 Super wiadomość! 🥰
Plan na dziś miał (lekarz) że 10 urośnie ale... Dobrze że wg niego 6 jest dużych a reszta może urośnie jeszcze albo na kłuję i zobaczy 🙂najważniejsze że zakwalifikował do punkcji ✌️💪teraz tylko się 🙏 żeby w ostatniej chwili coś się niespodziewanego nie wydarzyło patrząc na moją ciągła drogę pod górkę 😁🙂

reklama
Tak tłumaczył, rok temu wartość miałam 130IU/ml już wtedy lekarz powiedział mi że jest ok bo to oznacza że przeszłam zachorowanie i mam w sobie przeciwciała, w kwietniu miałam ich już mniej bo 86IU/ml. Dopóki CMV igM jest ujemne to jest okej, bo jeżeli IgM byłoby dodatnie to znaczy że "aktualnie" się choruje. Koniec końców lekarz wtedy mi powiedział że dobrze że mam w sobie przeciwciała bo w ciąży jest małe prawdopodobieństwo żebym zachorowała i zagrażało by dziecku
aha aha no ja mam 128 i właśnie nie wiedziałam czy to dobrze czy złe

Do góry