reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Super ❤️
Zauważyliście że non stop na coś czekamy🤣 to jest straszne a to a miesiączkę, potem na pęcherzyki, punkcję, in vitro, wyniki, USG, serduszko...
Ile trzeba mieć w sobie siły i cierpliwości by przez to wszystko przejść.
nooo ja to się boje ze będę mieć hiperke i transfer przełożony , zobaczymy jak to będzie ☺️

reklama
ja już po wizycie , zgoda podpisana :)
czekamy na miesiączkę 😊
Super ! Jesteśmy na tym samym etapie. Nigdy tak z utęsknieniem nie czekałam na miesiączkę jak w tym miesiącu 🤷😁 którego powinnaś zacząć cykl ? Ja 15 ale teraz przez ten stres to nie wiem czy dostanę w terminie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi jeśli chodzi o tą stymulację jajników to jest kwestią indywidualna każdej z nas ile czasu potrzeba żeby mogło dojść do punkcji i ilość przyjmowanych zastrzyków ? Bo mi wychodzi na tą chwilę 10 zastrzyków 2 dziennie od drugiego dnia cyklu a 7 dnia jakiś dodatkowy zastrzyk i wizyta i jest szansa że to już wystarczy i będzie mogła odbyć się punkcja ? Czy dostanę jeszcze dodatkowe zastrzyki

Dziewczyny a powiedzcie mi jeśli chodzi o tą stymulację jajników to jest kwestią indywidualna każdej z nas ile czasu potrzeba żeby mogło dojść do punkcji i ilość przyjmowanych zastrzyków ? Bo mi wychodzi na tą chwilę 10 zastrzyków 2 dziennie od drugiego dnia cyklu a 7 dnia jakiś dodatkowy zastrzyk i wizyta i jest szansa że to już wystarczy i będzie mogła odbyć się punkcja ? Czy dostanę jeszcze dodatkowe zastrzyki
To wydaje się dość standardowy czas...

Super ! Jesteśmy na tym samym etapie. Nigdy tak z utęsknieniem nie czekałam na miesiączkę jak w tym miesiącu 🤷😁 którego powinnaś zacząć cykl ? Ja 15 ale teraz przez ten stres to nie wiem czy dostanę w terminie
ja niby 20 lipca 😂
dziś z lekarzem omawialiśmy koszta dodatkowe i mnie znów wmurowało 🥵

Tzn jakie koszta ? Mi powiedział 5 macie z dofinansowania 7 musicie mieć swoich . Te badania co robiliśmy w środę już poszły z dofinansowania plus darmowa wizyta. Za oznaczenia grup krwi tylko płaciliśmy po 45 zł leki i zastrzyki 150 zł.

ja niby 20 lipca 😂
dziś z lekarzem omawialiśmy koszta dodatkowe i mnie znów wmurowało 🥵
Mąż ma jeszcze badanie nasienia przed moją punkcją zrobić bo mają przefiltrować najlepsze plemniki to będzie koszt 250 zł . Już niech robią wszystko aby szybko i oby tylko na marne nie poszło.

Mąż ma jeszcze badanie nasienia przed moją punkcją zrobić bo mają przefiltrować najlepsze plemniki to będzie koszt 250 zł . Już niech robią wszystko aby szybko i oby tylko na marne nie poszło.
Ale... na czym to przefiltrowanie polega...? Na długo przed Twoją punkcją to badanie?

Mój w dniu punkcji oddawał nasienie i za pomocą ferilchip czy jak to się zwie wybierają najlepsze plemniki. Myślę że warto z tego korzystać.

reklama
Super ❤️
Zauważyliście że non stop na coś czekamy🤣 to jest straszne a to a miesiączkę, potem na pęcherzyki, punkcję, in vitro, wyniki, USG, serduszko...
Ile trzeba mieć w sobie siły i cierpliwości by przez to wszystko przejść.
Ja się sama sobie dziwię jak to wytrzymuje psychicznie, ciągła niepewność, ale mimo wszystko jak na razie nie brakuje mi sił żeby walczyć, myślę że jeżeli okaże się niska beta to będzie chwila zwątpienia ale szybko nabiorą sił na kolejną próbę✊🙂 ale takiej opcji narazie nie biorę pod uwagę 🙈😁

Do góry