reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Przy tych moich nieregularnych cyklach to chyba dopiero w październiku dostanę 😑
to zawsze dzwonisz do kliniki np jak dostaniesz czyli 1dc i mówisz ze musisz na jutro czyli 2dc umówić się bo np zaczynasz stymulację i okres przyszedł wcześniej i obi wtedy powinni cie wcisnąć

reklama
to zawsze dzwonisz do kliniki np jak dostaniesz czyli 1dc i mówisz ze musisz na jutro czyli 2dc umówić się bo np zaczynasz stymulację i okres przyszedł wcześniej i obi wtedy powinni cie wcisnąć
Lub zapytam się teraz na wizycie czy może mi dać jakiś duphaston czy jak się to nazywa , żeby nie czekać znów wieczność na @ 😆

Hej dziewczyny 🙂 wczoraj miałam ciężki dzień ale już jestem 🙂
Dzidzia rośnie ♥️ serduszko ładnie bije,nóżki urósły podobno 😂
Kolejna wizyta 09.09 do tego czasu mam zrobić badania z krwi, ale nic o prenatalnych mi nie powiedziała a ja w sumie zapomniałam się zapytać 🙈
No super 😍 prenatalne te pierwsze robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży. Po 35 roku życia jest obowiązkowe i na nfz.
Ja mam 34 lata i żebym miała na nfz wpisała na skierowaniu podejrzenie jakieś wady której oczywiście nie ma.
Rosną nam te maluszki 😍 już nie mogę doczekać się wtorku i to ostatnia wizyta w klinice 😔 trochę szkoda bo Pani doktor to świetna babka ale sama mi powiedziała że najlepiej lekarza mieć na miejscu i pracującego w szpitalu w którym się będzie rodzić.

No super 😍 prenatalne te pierwsze robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży. Po 35 roku życia jest obowiązkowe i na nfz.
Ja mam 34 lata i żebym miała na nfz wpisała na skierowaniu podejrzenie jakieś wady której oczywiście nie ma.
Rosną nam te maluszki 😍 już nie mogę doczekać się wtorku i to ostatnia wizyta w klinice 😔 trochę szkoda bo Pani doktor to świetna babka ale sama mi powiedziała że najlepiej lekarza mieć na miejscu i pracującego w szpitalu w którym się będzie rodzić.
To mi to samo lekarz kliniki powiedział żebym miała na miejscu lekarza 🙂
Wchodzę w 11 tydzień a kolejną wizytę mam (tak by przypadało) że 14 tydz więc na prenatalne będzie późno. Ja będę mieć w tym roku 30 lat więc chyba tych pierwszych prenatalnych nie będę mieć skoro nic wczoraj nie mówiła na ten temat. Tylko powiedziała że ciąża żywa, rozwija się prawidłowo więc bardzo dobrze 🙂

Generalnie to moja Pani doktor jest widzę konkretna, nie użala się itp (dlatego ją Wybrałam bo ona się mną zajmowała w szpitalu jak byłam w lipcu bo jest na oddziale ordynatorką i już wtedy widziałam że jest konkretna) ale wiesz, w klinice to lekarz puścił serce, zmierzył itp itd a tutaj trochę jednak inaczej to się odbyło 😂ale powiedziała też że teraz najważniejsze żeby rosnąć zdrowo i zawsze gdyby cokolwiek się działo to codziennie jest na oddziale i gdyby mnie coś niepokoiło to mam się zgłosić 🙂
Najchętniej robiłabym co tydzień usg żeby wiedzieć że wszystko jest w porządku 🙂

My za 5 dni wizyta 😁 nie mogę się doczekać, ale w tym cyklu raczej na nic się nie nastawiać prawda? Aktualnie mam 10dc.
Też wydaje mi się że na ten cykl jest za późno, chyba że miałabyś mieć na naturalnym jeśli ładne pęcherzyki hodujesz 😂 powinien lekarz coś zadziałać na tak długie i nieregularne cykle 🙂

Też wydaje mi się że na ten cykl jest za późno, chyba że miałabyś mieć na naturalnym jeśli ładne pęcherzyki hodujesz 😂 powinien lekarz coś zadziałać na tak długie i nieregularne cykle 🙂
Taaa haha o ile coś będę miała po moich owulacjach w 30dc 😑😆
Przyszedł mi wynik AMH ostatnio 6.6, więc może jeszcze pcos będę miała 😑 raz mi lekarz powiedział, że w jednym mam więcej pęcherzykow ale 100% nie miałam więc w tej klinice może mi też jeszcze różne choroby wyjdą. 🥴 U mnie jak coś się psuje to potem już wszystko idzie tak jak nie powinno 😑😑

Taaa haha o ile coś będę miała po moich owulacjach w 30dc 😑😆
Przyszedł mi wynik AMH ostatnio 6.6, więc może jeszcze pcos będę miała 😑 raz mi lekarz powiedział, że w jednym mam więcej pęcherzykow ale 100% nie miałam więc w tej klinice może mi też jeszcze różne choroby wyjdą. 🥴 U mnie jak coś się psuje to potem już wszystko idzie tak jak nie powinno 😑😑
to pewnie będziesz miała ja mam 7,4 i tez milion w prawym , lewy stanowczo odmawiał stymulacji ale z czasem jakoś dał radę .
Wysokie Amh to nie wyrok , spokojnie ;)

Generalnie to moja Pani doktor jest widzę konkretna, nie użala się itp (dlatego ją Wybrałam bo ona się mną zajmowała w szpitalu jak byłam w lipcu bo jest na oddziale ordynatorką i już wtedy widziałam że jest konkretna) ale wiesz, w klinice to lekarz puścił serce, zmierzył itp itd a tutaj trochę jednak inaczej to się odbyło 😂ale powiedziała też że teraz najważniejsze żeby rosnąć zdrowo i zawsze gdyby cokolwiek się działo to codziennie jest na oddziale i gdyby mnie coś niepokoiło to mam się zgłosić 🙂
Najchętniej robiłabym co tydzień usg żeby wiedzieć że wszystko jest w porządku 🙂
Ja też wybrałam lekarza z którym miałam styczność, wykonywał mi laparoskopie i byłam u niego kiedyś na kilku wizytach wzbudza we mnie zaufanie i oczywiście pracuje w szpitalu w którym bd rodzić i pewnie będzie zabawnie bo na porodówce pracuje moja teściowa 🙈🤣

reklama
@Renia1237 mam pytanko, jak u Ciebie wyglądała sytuacja z wizytami jak twój mąż pracuje za granicą? Można jak coś być bez męża? Jeśli wszystkie papiery zostaną podpisane?
Bo mój akurat dziś przyleciał na tydzień tylko dostał więc na pierwszej wizycie na razie tylko będzie 😔

Do góry