reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
A u Ciebie jak tam się czujesz po punkcji? Telefon w poniedziałek z informacją ile zapłodniło się komórek tak ? A co z transferem kiedy będzie ? Dlaczego odroczyli u mnie mówiła że może ale nic pewnego że będzie przełożony przez progesteron za duży.
a ja dochodzę do siebie , już mi się nie kręci w głowie , ale czuje brzuch jak ciągnie przy chodzeniu , ale idzie wytrzymać bez leków także spoko :) tak dokładnie maja dzwonić ile i jakie 🙏🏻
doktor mówiła ze świeży raczej odpada bo już na końcu stymulacji estradiol miałam przeszło 3000 wiec niby nie można przy tak wysokim robić transferu , i ten płyn miałam wiec mówiła ze szkoda zarodka bo by pływał tam 😕
i będzie mrożony ale kompletnie nie wiem co i jak bo doktor nie była zbyt wylewna dziś, dowiem sie dopiero na wizycie kontrolnej co dalej i kiedy czy jeszcze w sierpniu przy najbliższym cyklu czy we wrześniu .

a ja dochodzę do siebie , już mi się nie kręci w głowie , ale czuje brzuch jak ciągnie przy chodzeniu , ale idzie wytrzymać bez leków także spoko :) tak dokładnie maja dzwonić ile i jakie 🙏🏻
doktor mówiła ze świeży raczej odpada bo już na końcu stymulacji estradiol miałam przeszło 3000 wiec niby nie można przy tak wysokim robić transferu , i ten płyn miałam wiec mówiła ze szkoda zarodka bo by pływał tam 😕
i będzie mrożony ale kompletnie nie wiem co i jak bo doktor nie była zbyt wylewna dziś, dowiem sie dopiero na wizycie kontrolnej co dalej i kiedy czy jeszcze w sierpniu przy najbliższym cyklu czy we wrześniu .
Trzymam kciuki żeby udało się w tym cyklu a jak nie to wrzesień też za chwilkę będzie 😉 będzie dużo pięknych zarodków zobaczysz! ✊A to odroczony transfer zależy od wyniku estradiolu? Bo mi mówiła że mam progesteron 2.21 do końca stymulacji nie wiadomo ile wzrośnie i może być odroczony transfer.

Trzymam kciuki żeby udało się w tym cyklu a jak nie to wrzesień też za chwilkę będzie 😉 będzie dużo pięknych zarodków zobaczysz! ✊A to odroczony transfer zależy od wyniku estradiolu? Bo mi mówiła że mam progesteron 2.21 do końca stymulacji nie wiadomo ile wzrośnie i może być odroczony transfer.
tak mi mówiła o estradiolu , nie wiem jak z progiem ja miałam dziś 4.1 jestem w tył wszystkim jeszcze trochę ciemna 🤦🏼‍♀️🙈
tak dokładnie jeśli nie sierpień to wrzesień , tyle wytrzymam a najważniejsze żeby było wszystko oki i jajniki się wyciszyły

Tak szczerze to trochę zaczęłam powątpiewać w ich kompetencje mówią coś za chwilę zaprzeczają temu więc się gubię. Te babki co mnie badały do tej pory też mało wylewne badanie wynik z ilości pęcherzyków coś w komputerze zapiszą zastrzyki bez zmian zapisać się na następną wizytę i tyle. 🤷 Z łatwością im to wszystko przychodzi dysponować czyimiś pieniędzmi już 3 wizyty plus badania płace bo mi się kasa z dofinansowania skończyła , ale żeby otrzymać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania to nie skore do odpowiedzi.

tak mi mówiła o estradiolu , nie wiem jak z progiem ja miałam dziś 4.1 jestem w tył wszystkim jeszcze trochę ciemna 🤦🏼‍♀️🙈
tak dokładnie jeśli nie sierpień to wrzesień , tyle wytrzymam a najważniejsze żeby było wszystko oki i jajniki się wyciszyły
Mój estradiol w piątek był coś 280 z groszami a dzisiaj już niestety 105 czułam że jest lipa jak zobaczyłam wynik przed wizytą. A progesteron miałam w piątek 0.65 bodajże jak się nie mylę a dzisiaj już 2.21 nie wiem co na co wpływa ale dowiem się w środę na wizycie. Też jestem ciemna i nie bardzo to wszystko ogarniam 🤷

Tak szczerze to trochę zaczęłam powątpiewać w ich kompetencje mówią coś za chwilę zaprzeczają temu więc się gubię. Te babki co mnie badały do tej pory też mało wylewne badanie wynik z ilości pęcherzyków coś w komputerze zapiszą zastrzyki bez zmian zapisać się na następną wizytę i tyle. 🤷 Z łatwością im to wszystko przychodzi dysponować czyimiś pieniędzmi już 3 wizyty plus badania płace bo mi się kasa z dofinansowania skończyła , ale żeby otrzymać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania to nie skore do odpowiedzi.
mi już tez się skończyła i następną muszę płacić , i tak z tym dofinansowaniem kasy idzie ze szkoda gadać , nie dosyć ze człowiek cierpi to jeszcze jest można powiedzieć spłukany bo to są kolosalne kwoty 🤦🏼‍♀️ nie wiem skąd takie ogromne biorą 😡

reklama
Ja miałam mrożony w następnym cyklu po punkcji czyli oczekiwanie na miesiączkę, potem wizyty kontrolne co dwa dni, badanie progesteronu i grubości endometrium, przyjmowałam progesteron i orvitrelle 24 h przed in vitro zarodek dobrze się rozmroził i został podany z embryloglue. No moje endometrium trochę protestowało więc dietę miałam wzbogaconą o produkty które dobrze wpływają na Endo.

Do góry