reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Agus,no mnie wlasnie zdziwilo,ze tak szybko je dostane. :-) No,ale w sumie to milo z ich strony,ze nie musze czekac Bog wie ile. ;-)
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Agutko to rzeczywiście szybciutko dostaniesz te pieniązki. Ja była we wtorek w MOPSiE, a pieniążki na koncie będę miała ok 20 października.
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Megus,o kurcze,jakbym ja miala czekac tyle na pieniazki,to chyba bym sie zalamala. Mam nadzieje,ze zapomoga dla samotnej mamuski tez mi szybko wplynie na konto,heh. :-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Moja mama zanosila mi pisma w sprawie zasilku dla samotnej do Urzedu Miasta do Wydzialu Zasilkow. :-)
Jesli chodzi o becikowe,te drugie,to dostajesz je w momencie kiedy dochod na osobe w rodzinie nie przekracza 504zl,ale to wszystko musisz udokumentowac. No,a ja musze czekac na ten drugi tysiac dopiero,jak bedzie po rozprawie alimentacyjnej,bo nasze durne panstwo mysli,ze niewiadomo,ile dostane tych alimentow.
Jesli chodzi o becikowe,te drugie,to dostajesz je w momencie kiedy dochod na osobe w rodzinie nie przekracza 504zl,ale to wszystko musisz udokumentowac. No,a ja musze czekac na ten drugi tysiac dopiero,jak bedzie po rozprawie alimentacyjnej,bo nasze durne panstwo mysli,ze niewiadomo,ile dostane tych alimentow.
Uleczkaa - nie jest to regułą . A to , że np. nie jestes z ojcem dziecka wcale nie musi oznaczać , że jesteś samotną matką ( niestety ! ) . Samotna matka to taka , która : 1- jest wdową ( albo panną , a ojciec dziecka nie zyje ) , 2- bądź ojciec dziecka jest NN ( nieznany ; wtedy na akcie urodzenia dziecka powinna znaleźć się taka adnotacja ) ,3- bądź z przyczyn niezależnych nie mozna zasądzić alimentów( udokumentowane wyrokiem sądu ) . Tylko w tych przypadkach wg. naszego państwa jestes samotna matką .
To czy dostaniesz i ile dostaniesz pieniążków głównie uzależnione jest od Twoich dochodów .
Wszystkie te sprawy załatwia się w Ośrodkach Pomocy Społecznej .
To czy dostaniesz i ile dostaniesz pieniążków głównie uzależnione jest od Twoich dochodów .
Wszystkie te sprawy załatwia się w Ośrodkach Pomocy Społecznej .
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
A ja dzis dostalam na konto becikowe,hurrraaaa! Poltora tygodnia na nie czekalam.
reklama
Podziel się: