reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

atopowe zapalenie skóry,pomóżcie!!!

reklama
karolinna pisze:
ech,a gdy pytałam pediatry czy uczulenie może być z herbatek to (dwa razy) powiedziała że na pewno nie :p
No właśnie.
Mi też lekarka nic nie mówła na temat herbatek.

W sierpniu idę zasięgnąć porady do alergologa to się zapytam.

Dor1976 pisze:
Atopowe zmiany skóry - okropieństwo, ciężkie do leczenia. Niestety moja córa też to ma :(

Stosowaliśmy krem Elidel cholrnie drogi - tubeczka 15 gramowa 96,-
Obecnie smarujemy maścią robioną na repte, skład maści: 1% kwas borny, Euceryna, Lanolina - maśc dobra na wszystko (na potówki, na odparzenia, na małe zmiany atopowe, natłuszcza, wygładza)

Jest uczulona na białko mleka krowiego i nie wiem na co jeszcze
Musieliśmy odstawić wszystkie herbatki typu instant (granulowane np. hippa, Bobovity)
Pozdrawiam
jak na białko mleka to nie mozesz owocow cytrusowych podawac cieleciny wołowiny selera i pietruchy wszystkiego co na białku robione

Brenda - cielęciny NIE podajemy, o wołowinie to nawet nie myśłe, owoców cytrusowych nie jada...
Napisałam o herbatkach, bo mało która dziewczyna wie, że one też uczulają.
Moja córa ma dietę w 100% bez białko mleka krowiego.
A pietruszka dlaczego nie??
AZS - kąpiemy Małą w Oilatum Plus na zmiane z mydełkiem tez tej firmy i szampon tez Oilatum

Pozdrawiam

DOR1976 PIETRUCHA I SELER SA MOCNO ALERGIZUJACE tak mi doktor powiedziała muj mały cherbatek nie pije zadnych--tylko soczki

a co małej dajesz jesc moze cos podłapie czego ja nie daje

Pietruszka jest prawie we wszystkich zupkach/obiadkach :(

Co do żywienia to my nadal idziemy na łatwizne i kupujemy gotowe słoiczki.
Mleko BebilonPepti
Niekiedy daje jej z naszego obiadu np. ziemniaka z kalafiorem, buraczka, ziemniaka z marchewka z rosołu.

I tak:
8.00 mleko z dodatkiem kaszki (150ml wody+5miarek mleka+3 miarki kaszki owocowej (gruszki, jabłka, banany))
9.00 deserek
12.00 Kleik kuk. na gęsto (120ml wody+4 miarki mleka+ok. 6 miarek kleiku kuk.)
15 - 16.00 - obiadek 130 - 150 ml
21.00 mleko - (150 ml wody+ 5 miarek mleka + 3 miarki kaszki z probiotykami)
W miedzy czasie (najczęściej zaraz po drzemce pije piciu)
I tyle.
Obecnie Mała (WeroNisia) ma 7 miesięcy, ostatnie pomiary mamy z 7.07 waga 9700 gram, wzrost 76 cm

Pozdrawiam

dor tak wiem ze prawie we wszystkich ale sa zupki -kuchnia alergika-i tam pietruchy i selera jest zmniejszona ilosc

no niestety my mamy mleko nutramigen i muj mały kaszek niechce jesc zrobionych na nim

a banan słyszałam ze tez nie wolno ::)

ja tez daje małemu nasze obiadki oile jest taki co moze

a i jeszcze kupuje mu flipsy ale tylko gdzie jest sam grys kukurydziany mały je bardzo lubi

WeroNiśka uwielbia FLIPSY :-)
Kupujemy takie długie paluchy, zje jednego i domaga się następnego. Na spacerach Flipsy działają jako uspokajacz ;-) hehe
Pozdrawiam

Tak naprawdę to prawie każdy produkt może uczulać, Krystian jak dotąd nigdy nie wykazywał uczulenia na herbatki,
za to skaza białkowa wyszła mu dopiero jak miał rok i ok 2 miesiące, a ja karmiąc go jadłam wszystkie produkty mleczne i było ok, do tego ok 9 miesiąca wprowadziłam jogurciki Gerbera a ok 11 deserki z twarożkiem i też było ok, dopiero po miesiącu jedzenia kaszki na mleku modyfikowanym Bobovity wyszła wysypka.

reklama
my mamy wyspyke ale nie mam pojęcia na co ??? a pediatra nie daje nam żadnego skierowania do alergologa... jak to u was z doktorami ?
spróbowałam czy to nie prze herbatki,tak jak pisałyście,ale mimo że odstawiłam to i tak wysypka rosła :p optem pomyślałam ze to przez sojowe mleko ale przeszłam na nutramigen (swoja drogą onm też ma w składzie soję ::) ) i żadnej poprawy :p

a nutramigenu moja mała też nie za bardzo zje :p ( nie dziwię jej się ;) ) mimo iż kaszki na jego bazie jakoś wcina ;) i dodany do obiadku też przejdzie,ale broń boże ,samo mleko z butelki ;)

Do góry